lauantai 16. helmikuuta 2019

Lasten vapaus uskonnosta ei toteudu. Lapsille syyteoikeus?


Lapsille ja nuorille olisi ehkä tarpeen varata syyteoikeus vanhempiaan vastaan, jos vanhemmat ovat millään tavoin pakottaneet lapsiaan omaksumaan selvästi epätodet uskonnolliset dogmit ja/tai osallistumaan uskonnonharjoitukseen. Tämä syyteoikeus tietenkin koskisi kaikkia uskontoja. Näyttökysymykset ovat tietenkin em. tapauksissa hankalia. Jo pelkkä syyteoikeuden olemassaolo olisi riittävä viesti uskonnon haitoista.

Uskontokuntien uusien jäsenten värväys perustuu teesiin: Napatkaa ne mahdollisimman nuorina!

Kun nyt kuitenkin länsimaissa kristinuskon hegemonia on joko murentunut tai murenemassa, niin ei ole perusteltua, että lapsille valehdellaan ja heitä vaaditaan pitämään epätosia uskontojen väitteitä tosina.

Patavanhoillinen ja taantumuksellinen verkkojulkaisu, Seurakuntalainen, julkaisi kaksi aihetta sivuavaa juttua.

Ensiksi Sari Essayah nillitti siitä, että kristillisyys on häviämässä kouluista. Jutun otsikko oli: Vain yhden vanhemman puhelinsoitto rehtorille riittää riisumaan koulusta kristillisyyden.

Toinen juttu koski kristillistä varhaisnuorisotyötä otsikolla: Sanoma Jeesuksesta ei saa unohtua kivan toiminnan alle.

Kun on lukenut molemmat jutut, niin juoni on selvä: Aikuisia on nykyään entistä vaikeampi huijata eri uskontojen väitteillä, joten huijausyritykset on kohdistettava entistä nuorempiin. Teema on sama: Napatkaa ne mahdollisimman nuorina! Huumeiden markkinointi on kriminalisoitu, eikä uskonto eroa millään tavoin heroiinista. Molemmat ovat helkkarin haitallisia.

Tuon ensin mainitun jutun perusteella löytyy onneksi monia valistuneita vanhempia, jotka ymmärtävät uskontojen haitallisuuden, eivätkä halua, että lapset altistetaan uskonnoille koulussa.

Kristityt saavat harjoittaa maagisia riittejä ja rituaalejaan aivan omissa oloissaan. Sellainen ei kuulu julkisten instituutioiden toimintaan. Ehkä kouluissa voisi lapsia kuitenkin valistaa uskontojen haitoista ja siitä, että vapaus uskonnoista koskee myös lapsia.

Uskontojen nimissä on tuhottu jo niin monta lasta ja nuorta, että on korkea aika saada tilanteeseen. Ehdollistaminen uskonnollisiin väitteisiin tulisi saada syyteoikeuden piiriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti