maanantai 11. helmikuuta 2019

USA:n baptistien pedofiliaskandaali


Katolinen kirkko on ryvettynyt erinäisissä pedofiliaskandaaleissa. Nyt vuorossa olivat Yhdysvaltain etelän baptistit. Etelän baptistit ovat republikaanien taakse ryhmittyneen uskonnollisen oikeiston kiihkein ryhmä. Valitettavasti taitaa olla vain niin, että baptisteja koskeva pedofiliaskandaali ei vähennä baptistien vaikutusvaltaa USA:n politiikassa.

Viikonloppuna sekä Housten Chronicle että San Antonio Express-News raportoivat yli 700 pedofiliatapauksesta alkaen vuodelta 1998.

Raportin mukaan 380 baptistijohtajaa on ollut osallisena hyväksikäyttöön. Tuosta joukosta 220 on joko tunnustanut syyllisyytensä tai tuomittu oikeudessa. Ainakin 35 baptistipastoria on osallisena pedofiliaan. Raportin mukaan nuorimmat uhrit ovat olleet 3-vuotiaita.

Southern Baptist Convention (etelän baptistien keskusjärjestö, SBC) ei tietenkään informoinut viranomaisia pedofiliasta. Se onkin sääntö eikä suinkaan poikkeus.

Baptistien tapauksessa erityisen raskauttavaa on se, että etelän baptistit ovat vuosikymmeniä vedonneet aivan erityisen korkeaan moraaliinsa. Koska he ovat oikein moraalisia, niin heidän omista uskonnollisista dogmeistaan johdetut yhteiskuntapoliittiset ohjelmat olisivat nekin jotenkin aivan erityisen moraalisia. Hyvä baptisti ei voi äänestää muuta kuin republikaanien oikeinta laitaa.

Baptistien touhut eivät mitenkään eroa katolisten vastaavista. Eiköhän sama meno toimi muissakin amerikkalaisissa kristinuskon suuntauksissa?

Monet pedofiliaskandaalissa ryvettyneet baptistit ovat saaneet jatkaa jopa nuorisotyönparissa. Monet ovat edelleen seurakuntiensa luottamustoimissa.

Vastineessaan baptistijohtajat kertovat ylimalkaisesti ottavansa asian vakavasti, mutta eiköhän asia paineta villaisella kuten aina ennenkin. Baptistit tuskin havahtuvat asian vakavuuteen ennenkin heidän rahoituslähteensä alkavat kuivua. Baptistien rahoitus on miljardien dollarien luokkaa per vuosi. Sillä rahalla onkin tehty kaikenlaista yhteiskunnan kannalta haitallista, harjoitettu myös pedofiliaa.

Houston Chroniclen pitkä jutun voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti