keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Apologeetta valehtelee lapsille ja nuorille


Suomeenkin on levinnyt amerikkalaistyylinen lapsien indoktrinointi, jossa olennaisena osana ovat kaikenkarvaiset ja puolivillaiset apologiat. Yhden aihetta sivuavan jutun julkaisi patavanhoillinen ja paatuneen taantumuksellinen verkkojulkaisu Seurakuntalainen. Jutun otsikko oli: Apologiaa tarvitsevat eniten kristittyjen perheiden lapset.

Jutussa haastateltiin Veritas Forumin koordinaattori Miikka Niirasta. Veritas Forum on yksi amerikkalaistyylisen uskonnollisen oikeiston etäpesäke Suomessa. Niirasen apologioista olen ainakin kerran kirjoittanut tässä blogissa. Siitä on jo vuosia, eikä mitään uutta apologiaa Niiranen esittänyt tälläkään kertaa. Kaikki apologiat on ammuttu alas jo niin moneen kertaan, että niiden toistaminen on puuduttavaa.

Niiranen on jutun mukaan sitä mieltä, että lapsille on tärkeää valehdella, sillä valehteluhan apologioiden esittäminen on. Kuluvan vuosisadan alkupuolella esitettiin väite, että uskonnot kuolevat verkossa. Lapset ja nuoret voivat tarkistaa minkä tahansa apologian faktuaalisuuden reaaliajassa. Lapset ja nuoret ovat tulleet tulokseen, että heille valehdellaan päin näköä. Nuoret ovatkin länsimaissa jättäneet uskonnon ja uskonnosta johdetut väitteet ja yhteiskuntapoliittiset ohjelmat taakseen. Kato käy ja ilmeisesti se kismittää näitä ”niirasia”, joille on elinehto siten, että mahdollisimman monta lasta ja nuorta harhautetaan.

Tässä blogissa aikoja sitten kirjoitin parikin postausta amerikkalaisesta Josh McDowellista, jolle nuorten negatiivinen suhtautuminen kristinuskoon oli aika kova paikka. McDowellia kismitti se, että vanhemmat eivät enää onnistu indoktrinoimaan lapsiaan entisessä mittakaavassa. Pastoreiden auktoriteetti oli McDowellin mukaan nuorten keskuudessa heikentymässä.

Seurakuntalaisen jutun mukaan Niirasella itsellään on kolme lasta. Niiranen ja McDowell on samoilla linjoilla. Niiranen snaoo: Maallistuminen vyöryy eteenpäin kuin lumipallo rinteen laitaa. Kristittyjen kotien lapset ja nuoret joutuvat väistämättä elämään kristinuskon torjuvien ihmisten kanssa.

Ottaahan se pannuun, kun entinen dominantti hegemonia-asema mennyt, eikä edes omille lapsille voi valehdella ilman, että valehtelusta narahtaa. Näille apologeetoille näyttää olevan tärkeintä tuottaa mahdollisimman monta uutta uskonnon uhria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti