lauantai 2. kesäkuuta 2018

Pääministeri Sipilän vihamielinen uskonto


Hallituksen dynaaminen duo tai synkän taantumuksellinen parivaljakko, pääministeri ja ulkoministeri, saavat kyseenalaista huomiota lähes päivittäin. Tällä kertaa oli vuorossa lestadiolaisuuteen kallellaan oleva pääministeri Juha Sipilä.

Iltalehti kertoi eilen 1.6.2018 pääministerin ”tarkoituksellisesta virheestä” jutussa, joka oli otsikoitu: Hallitus antoi uskonnonvapauslain vastaisen esityksen – ”Me emme kaikki usko samaan Jumalaan, Juha Sipilä” Uskonnonvapauden kannalta oikea ilmaus olisi ollut: Me emme kaikki usko Jumalaan.  Tuo jälkimmäinen muotoilu on relevantti, sillä negatiivinen uskonnonvapaus on sivistysmaissa se ensisijainen kriteeri. Tämä siitä syystä, että yhdestäkään jumalasta ei ole todennettavaa näyttöä.

Iltalehden jutun pääkohta on tämä: Valtioneuvoston kanslia on antanut uskonnonvapauslain vastaisen, virheellisen lakiesityksen. Esityksen mukaan kaikkien ministereiden, myös uskonnottomien tai muihin uskontokuntiin kuuluvien olisi tullut antaa tunnustuksellinen vala tai vakuutus.

Jutun kommenteista löytyy seuraava kommentti: Sekä alkuperäisen että muutetun esityksen luettuani pidän lähes mahdottomana, että tämä kiistanalainen lause olisi syntynyt vahingossa. Kukin voi arvioida itse: "...toimin Jumalan ja Suomen valtakunnan lain ja laillisten sääntöjen mukaan."

Uskonnollinen vakuutus ei voi velvoittaa ketään ei-uskovaa, ei varsinkaan kun Jumala ja Suomen laki ovat Sipilän propagoimassa tekstissä rinnasteisia. Sitten on tietenkin mm. Päivi Räsäsen edustama suuntaus, jonka mukaan kenenkään uskovan ei tarvitse noudattaa Suomen lakia, jos se sattuu olemaan ristiriidassa juuri Päivi Räsäsen tulkinnan kanssa Jumalasta.

Tällaisten vittumaisten vihamielisten ”jeesustelijoiden” tekemisten kommentointi suorastaan vituttaa yhä lisääntyvässä määrin. Olisi jo aika päästä eroon uskovien maagisen ajattelun tuotteista yhteiskunnassa. Sipiläkin voi olla ihan omissa oloissaan synkän taantumuksellinen kristitty, mutta vittumaiseksi mieheksi hänet tekee se, että hän tunkee uskonnollisia selvästi epätosia näkemyksiään muidenkin haitaksi.

Kaikkialla missä uskonnollisia väitteitä ujutetaan osaksi käytäntöjä ja menettelytapoja, vajotaan synkkään taantumukseen ja maagiseen ajatteluun, jolla ei reaalimaailman relevanssia.

Iltalehden jutun voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti