maanantai 4. kesäkuuta 2018

USA:n Saksan suurlähetystöstä propagandatoimisto


Diplomaatit yleensä pyrkivät poliittiseen neutraliteettiin asemamaassaan. Tämänkin perinteen amerikkalaiset ovat nyt heittäneet romukoppaan samanaikaisesti, kun republikaanit muuten haikailevat perinteiden perään. Mitään niin tekopyhää tuskin länsimaista löytyy nykyään kuin USA:n republikaaninen tavoitteet ja teot.

Huffington Post viittasi 3.6.2018 alkuperäisesti äärioikeistolaisessa verkkojulkaisussa , Breitbartissa, ilmestyneeseen USA:n Saksan suurlähettilään haastatteluun. Tuon Huffingtonin jutun otsikko oli U.S Envoy To Germany Richard Grenell Wants To Empower Europe’s Conservatives.

Kun lukee jutut, niin niistä selviää, että Grenell on fanaattinen Trumpin kannattaja. Toisaalta Grenell on republikaaninen oikeistolaisimman siiven edustaja. Tuohon porukkaan kuuluu mm. uskonnollinen oikeisto sekä vähemmän uskonnollinen alt-right.

Kun kyseessä on republikaaneja nykymuodossa edustava henkilö, niin on aivan selvää, että suurlähettiläiksi nimitetään autoratiiviseen totalitarismiin pyrkiviä mies, nimenomaan mies.

Grenellin tausta on viestintäbusinekessa, joten hän oikein pätevä levittämään republikaaninen demokratiaa ja (ihmis)oikeuksia polkevaa propagandaa. Vielä kun Grenelllin meriitteihin kuuluu sellainen seikka, että hän vuosien mittaan ollut moneen kertaan kommentoimassa erinäisiä asioita Fox Newsillä, niin on entistäkin selvempää, mihin osastoon Grenell kuuluu. Hän on silkka fasisti, joka pyrkii fasistiseen maailmanjärjestykseen, jota he tosin kutsuvat konservatiiviseksi.

Trumpin presidenttikaudella USA:n ja Saksan diplomaattisuhteet näyttävät heikentyneen merkittävästi. Niin kauan kuin Trump on vallassa Yhdysvalloissa ja Merkel Saksassa, niin lämpiämistä tuskin tapahtuu. Grenell pyrkiikin radikalisoimaan saksalaisen oikeiston, jotta autoratiivinen ja totalitastinen hallinto tulisi vallitsevaksi myös Saksassa. Tästä antaa viitteitä Grenellin kritiikitön ylistys Itävallan Sebastian Kurzia kohtaan.

Putinin valtakaudella Venäjän suurlähetystöt ovat muuttuneet jälleen kerran neuvostotyylisiksi propagandatoimistiiksi. Sieltä Putinin pelikirjasta näyttää olevan amerikkalaistenkin toiminta omien lähetystöjensä kanssa.

Grenell ja hänen kaltaisensa lähettiläät pyrkivät aiheuttamaan asemamaissaan hajaannusta ja sekasortoa propagandansa voimin. Nykyamerikkalaiseen hallintotapaan kuuluu aivan erityisesti demokratian halveksuminen, naisten ja vähemmistöjen oikeuksien polkeminen sekä kaikenlainen epääeettinen toiminta, joka pyritään oikeuttamaan kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Eurooppalaisten on syytä olla hereillä sen suhteen, minkälaiset kriminaalit edustavat Yhdysvaltoja. Ehkä tämä populistinen konservatiivinen hyökkäys päättyy vasta kun Putin on päässyt hengestään ja Trump joutunut telkien taakse.

Nyt olisi jo korkea aika nimittää republikaaninen puolue terroristijärjestöksi ja USA sekä Venäjä valtioterrorismia harjoittaviksi maiksi.

Huffington Postin jutun voi lukea tuolta:

DW:n verkkosivuilta voi  lukea lisää Grenellistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti