torstai 14. kesäkuuta 2018

Kultti 45


Jo viime vuonna monet kultteja tutkineet tiedemiehet ilmaisivat näkemyksenään, että Yhdysvaltain 45. presidentti, Donald Trump, on kulttijohtaja ja republikaaninen puolue on kultti.

Tätä on siis sanottu pitkään, mutta nyt pitkän linjan republikaanit ovat tulleet samaan tulokseen.

Pari päivää sitten Tennesseen väistyvä senaattori, Bob Corker, ilmaisi näkemyksenään tuon edellä mainitun aiemmin kulttitutkijoiden esittämän näkemyksen. Konservatismi on kuollut republikaanisessa puolueessa ja tilalle on tullut hurmoshenkinen typeryys, jollaista nähdään tyypillisesti uskonnollisissa kulteissa.

Tänä aamuna entinen senaattori ja puheohjelmien idioottimaisin puhuva pää, Rick Santorum, totesi asian olevan juuri edellä mainitulla tavalla. Tosin Santorum piti tätä republikaanisen puolueen muutosta erinomaisena.

Tänä aamuna myös kulttijohtaja 45:n poika, Donald Junior, myönsi isänsä olevan kulttijohtaja. Tosin kulttijohtaja 45:n poika on vertaansa vailla oleva idiootti, mutta tällä kertaa hän oli jopa oikeassa.

Nykyisestä kulttinäkökulmasta on aika erikoista, että republikaanit tunnettiin Abraham Lincolnin ja Ronald Reaganin puolueena. Kaukana on William F. Buckleyn konservatiivinen intellektualismi.

Republikaaneista on tullut junttien ja moukkien kultti. Moni konservatiivi on jättänyt puolueen. Tähän kategoriaan kuuluu mm. entinen kongressiedustaja ja nykyinen talk show –juonta Joe Scarborough.

Kaikki kultit kulkevat aina kohti omaa tuhoaan, toisen nopeammin, toiset hitaammin. Nykyrepublikaanit ovat osoitus konservatismin kuolinkouristuksista Amerikassa. Ennen lopullista tuhoaan jokainen kultti pyrkii maksimoimaan tuhon. Kun kulttina on vallassa oleva puolue, sen seuraukset saattavat olla katastrofaaliset.

Konservatismi kulkee kohti tuhoaan niin kulttina kuin poliittisena liikkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti