torstai 21. kesäkuuta 2018

Amerikan uskonnollinen oikeisto terrorisoi jo lapsia


Republikanismilla ei mene hyvin Yhdysvalloissa, vaikka he ovat asemassa, jossa republikaanit pääsevät osoittamaan yksinvaltaisia menettelytapoja.

Donald Trumpin fanaattisena kannattajana tunnettu Franklin Graham kritisoi Ignoramus Rexiä siitä, että hänen kaudellaan maahanmuuttajien lapset erotetaan rajalla vanhemmistaan. Tässä asiassa USA:n uskonnollinen oikeisto, lähinnä sen evankelikaalinen siipi, on jakautunut kahtia. Lisäksi evankelikaaliset ovat menettämässä jäseniään, vaikka jäljelle jääneistä valkoisista miehistä lähes 90 prosenttia edelleen kannattajat kaikkia Trumpin tekemisiä, olivatpa nuo teot kuinka epäeettisiä tahonsa.

Metodistit ovat liittyneet Trumpin kritisoijien joukkoon. Tosin heillä asialla on merkitystä oman julkisuuskuvansa takia. Oikeusministeri Jeff Sessions toteuttaa nollatoleranssiksi nimettyä menettelyä ja Sessions sattuu olemaan ”tosiuskovainen” metodisti.

Vaikka vastarinta toimisikin tässä maahanmuuttaja kysymyksessä, niin jäljelle jää valtava joukko republikaanista korruptiota ja muuta epäeettistä ja hyvin usein laitontakin toimintaa. Kaikkia syyllisiä tuskin saadaan koskaan tilille, ja koska jumaliakaan ei ole olemassa, niin tuomioita ei tule siltäkään taholta.

Kaiken huipuksi USA vetäytyi YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Ihmisoikeudet Yhdysvalloissa ovat olleet muutenkin aika heikossa jamassa viime vuosikymmeniä. Tosin virallisena tekosyynä esitettiin ko. neuvoston tuomitseva suhtautuminen Israeliin ja sen harjoittamaan terrorismiin palestiinalaisia kohtaan. Tässäkin asiassa maagisen ajattelun harjoittajat, republikaanien taakse ryhmittynyt uskonnollinen oikeisto, joiden uskonnollisten harhojen mukaan Israel olisi jotenkin erityisessä asemassa. Näinhän ei tietenkään ole.

Republikaanisesta puolueesta on tosian tullut maailman vaarallisin terroristijärjestö ja tästä on ollut tässä blogissa juttua monen monta kertaa. Näyttää siltä, että tekivätpä republikaanit mitä tahansa, he onnistuvat aina terrorisoimaan ympäristöään jopa globaalissa mittakaavassa.

Tätä terrorisointia muutama kiihkoilija kaipaa Suomeenkin. Nähtäväksi jää loppuuko oikeistolainen terrorismi, kun Yhdysvaltain republikaanipuolue kärsii tappion. Uskonnollinen oikeisto tuskin luopuu asemaistaan ilman väkivaltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti