maanantai 11. kesäkuuta 2018

Nuorten uskonnollisuus edelleen laskussa


Synkän taantumuksellinen verkkojulkaisu, Seurakuntalainen, paheksuu jälleen kerran sitä, että nuorten uskonnollisuus on laskusuunnassa. Seurakuntalaisen juttu oli otsikoitu: Nuorten uskonnollinen yleissivistys uhkaa heikentyä.

Tätä samaa teemaa on käsitelty tässä blogissa jo niin monta kertaa, että alkaa jo vähän kyllästyttää, mutta koska Seurakuntalainen propagoi sellaisen teeman kuin napatkaa ne nuorina, niin asiaan on syytä puuttua.

Jutussa vaikeroidaan sen asian johdosta, että esim. ylioppilaskirjoituksissa uskonnon kysymyksiin vastaavien määrä on pudonnut kolmanneksella kymmenessä vuodessa. Lukema on linjassa yleisen uskonnollisuuden laskusuunnan kanssa, eikä asiaan pitäisi liittyä mitään ihmeellistä, mutta änkyröiden mielestä liittyy. Änkyröistä on perin ikävää, että heidän hegemoniansa on mennyttä ja uusia änkyröitä on entistä vaikeampi värvätä erityisesti nuorten joukosta.

Nuoret ovat nykyään niin sivistyneitä, oppineita ja valistuneita, että uskonnollinen maaginen ajattelu on hätää kärsimässä. Änkyräkristillisissä perheissä kasvaneet nuoretkin haistattavat pitkät paskat vanhempiensa maagiselle ajattelulle. Nuorten tulevaisuus näyttää tässä suhteessa valoisalta.

Riittävään yleissivistykseen riittää uskontojen osalta sellaisten olemassaolon huomioiminen ja uskonnon haittojen toteaminen täydennettynä uskontojen epätosien väitteiden kumoamisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti