tiistai 19. kesäkuuta 2018

Konservatiivinen moukka Teuvo Hakkarainen sai ansaitun tuomion


Tämän hetken kuuluisin moukka, Teuvo Hakkarainen, sai tuomion toisen kansanedustajan, Veera Ruohon, pahoinpitelystä. Tapahtuman taustat on selvitetty niin perusteellisesti, ettei niitä ole tarpeen toistaa tässä yhteydessä.

Oikeus toteutui Hakkaraisen tuomion kohdalla. Nyt tuomiosta voi valittaa, mutta arvelen, ettei asia muutu sitä miksikään.

Mielenkiintoisin ilmiö tässä Hakkaraisen jupakassa on tietenkin se, ettei tuomion julkaisemisesta mennyt montaakaan minuuttia, kun ensimmäiset Hakkaraisen puolustajat ilmaantuivat floodaamaan keskustelupalstoja. Heidän mukaansa tuomio oli epäoikeudenmukainen. Nimistä päätellen nämä Hakkaraisen puolustajat ovat samoja henkilöitä, jotka toisessa yhteydessä ovat vaatimassa tiukempia rangaistuksia aivan tappiin asti, ts. jokaisesta rikoksesta tulisi lätkäistä poikkeuksetta maksimirangaistus. Tällainen selektiivinen lain tulkinta on aivan samassa sarjassa kuin heidän selektiivinen Raamatun tulkintansa.

Hakkaraisessa kiteytyy suomalaisen konservatismin koko kuva: joukkohysteriaa moukille ja junteille. Hakkaraisen henkilökuvasta on muotoiltu jonkinlainen kansanmiehen ideaali, joka vähät välittää vakiintuneista eduskunnan toimintatavoista. Myös yksityiselämässään Teukka on täysi moukka.

Tällainen moukkien ja moukkamaisuuden ylevöittäminen on nykymaailmassa kansainvälinen ilmiö. Valkoisessa talossakin majailee iso moukka.

Kun on lukenut noiden moukkien toilailuja koskevia puheenvuoroja, yhtäkään älyllisesti rehellistä ja uskottavaa puheenvuoroa ei käytetty. Hakkaraisen puolustelut olivat samaa kuraa kuin konservatiivien puheenvuorot ihan yleiselläkin tasolla.

Epä-älyllisyys ja älyllisten ratkaisujen halveksiminen onkin konservatiivien bravuuri. Kun omaa positiota ei pysty älyllisesti puolustamaan, niin moukkamaisuus tulee avuksi. Se onkin tyhmän ja laiskan ihmisen ratkaisu mihin tahansa kysymykseen.

Pääsääntöisesti konservatiivit ovat epä-älyllisiä moukkia muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti