lauantai 19. maaliskuuta 2016

Patmokselta rahat loppu: zombie-Meller ilmestyi Patmoksen ystäville



Leo Meller on ollut tovin hiljaa, mutta kun Patmokselta alkavat rahat loppua, niin tämä zombie kaivautuu esiin.

Tällä viikolla Meller lähetti taas kerran ns. Patmoksen ystäväkirjeen. Kuinka ollakaan, aiheena oli jälleen kerran raha. Rahaa kerjätään melko häikäilemättömästi. Mitkään suostuttelun ja pakottamisen keinot eivät taida olla vieraita.

Nyt Patmokselta puuttuu 200 000 euroa. Selityksen mukaan Patmoksen radiokanava vaatii rahaa ja sitä ei kuulemma ole. Sentimentaalinen vetoomus väittää, että ellei rahaa ala tippua, niin Patmos joutuu supistamaan toimintaansa. Se ei lopulta olisi lainkaan hullumpi vaihtoehto.

Tilinpäätöstietojen mukaan vuonna 2014 Patmoksen henkilöstökulut olivat laskutavasta riippuen 1,5 – 1,8 milj. euroa. Se on aika paljon 10 hengen porukalle. Sitten siihen tulevat päälle lähetystyöntekijöiden kulut, mutta he taitavat tehdä hommaansa nälkäpalkalla.

Miksi Patmos Lähetyssäätiö ei käytä aiempien vuosien tuotoista rahastoituja varojaan? Sitähän on sentään kerääntynyt muutama miljoona.

Taitaa olla vaan vähän tiukkaa maksaa pellehermannien kuten Ahvio, Turunen ja Vuorinen palkat. Patmos kun toimii muutenkin kuin liikeyritys, niin siitä sitten vain sopeuttamaan toimintaa. Näinhän tehdään kun tulot ovat pienemmät kuin menot.

Samaan aikaa Patmos kuitenkin kalastelee testamentteja mm. verkkojulkaisu Seurakuntalaisen  sivuilla näkyvän mainosbannerin voimin.

Joko ihmiset olisivat vihdoin kyllästyneet Mellerin, Ahvion ja muiden konnien kyseenalaiseen puuhasteluun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti