sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Maahanmuuttajien evankelioimisen tavoite



Moni kristillinen lehti ja verkkojulkaisu on raportoinut siitä, kuinka kristilliset järjestöt ovat aloittaneet käännytystyön (lue: aivopesun) maahanmuuttajien parissa. Oletettavasti nämä käännytystyön kohteeksi joutuvat ovat muslimeja ja ainakin innokkaimmat käännyttäjät fundamentalistikristittyjä. 

Koko käännytystyö on moraalisesti ala-arvoista. Yksi epätosiin premisseihin perustuva uskomus pyritään korvaamaan toisella. Yhteistä sekä kristityille ja muslimeille on taivashepun pitäminen totena. Taivashepun nimi vain on eri. Tärkeintä on, että taivasheppu on olemassa mielikuvituksessa, ja että tämä taivasheppu muka toimii ihmisten elämässä, vaikka tästäkään ei ole verifioitavaa näyttöä.

Monia kristittyjä fundamentalisteja taitaa harmittaa se, että heidän taivasheppunsa nimissä ei enää tehdä yhtä näyttäviä ”urotekoja” massiivisine terroristi-iskuineen. Onko esimerkiksi jihadistien käännyttämisen taustalla se motiivi, että nämä ”uudet” kristityt ryhtyisivät jumalan ruoskaksi kunkin valtion lainsäädännöstä riippumatta. Eipä tästä ole montaakaan vuotta, kun Päivi Räsänen väitti Jumalan lain ylittävän minkä tahansa maallisen instanssin laatimat.

Strategia on yksinkertainen: käännytetään jo valmiiksi fundamentalistisen näkemyksen omaavat kristityiksi ja yllytetään heidät tekemään milloin mitäkin uuden jumalansa nimissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti