maanantai 22. joulukuuta 2014

Suunniteltuja kansanmurhia



2. Mooseksen kirjassa Jahve pakotti Mooseksen puhemiehekseen tarkoituksena johtaa pakoa Egyptistä. Mooses sanoo olevansa huono esiintyjä ja täten sopimaton tehtävään. Mooseksen vastarinta ei auta. Jahve on jopa ylpeä siitä, että hän voi tehdä ihmistä kuuromykkiä. (2. Moos. 4:10,11). Kun tästä mennään muutama tuhat vuotta eteenpäin, niin oikea lääketiede pystyy auttamaan vammaisia ja tämä on taas vastoin mielipuolisen Jahven tahtoa.
Mooses kuitenkin hyväksyy tehtävän ja siitä ei taaskaan seuraa mitään hyvää.

Mooseksen, Aaronin ja faaraon kokouksen perusteella Jahve ei halua israelilaisten pääsevän Egyptistä ilman taistelua. Sen sijaan Jahve antaa Moosekselle ja Aaronille ohjeet menettelytavoista, jotka tekevät faaraosta niin itsepäisen, ettei helppo lähtö tule kysymykseen. Tämä on vain Jahven tekosyy aiheuttaa tuhoa Egyptissä. Asialla ei ole mitään tekemistä israelilaisten vapauttamisen kanssa. 

Jahven järjestämät vitsaukset tekivät vedestä verta, heinäsirkat ja muut ötökät vaivasivat Egyptiä. Jahve keksi jos jonkinlaista häijyä tuhoa, josta kärsivät viattomat egyptiläiset faaraonsa itsepäisyyden ja Jahven hulluuden takia.

Taas kerran Jahve hulluudessaan katsoi tarpeelliseksi tappaa tuhansia viattomia lapsia. Eipä ollut mitään uutta ja sama meno jatkui myöhemminkin.

Pakomatkalla Mooses ihmeellisesti halkaisee Punaisen meren, israelilaiset pääsevät vastarannalle, egyptiläiset seuraavat. Niinpä armollinen Jahve hukuttaa seuraavat egyptiläiset. Ruumiit kai kelluivat jonkin aikaa Punaisessa meressä.
Sen sijaan että Jahve olisi keksinyt ja toimeenpannut fiksumman suunnitelman, murhanhimoinen Jahve hukutti tuhansia ihmisiä.

Onneksi modernia tiede – lähinnä arkeologia – on osoittanut, että näitä kahnauksia ei koskaan tapahtunut.
Jahve palaa pian murhanhimonsa kanssa ihmisten kimppuun tuhoamalla osan ”valitusta kansasta” vain sen takia, että nämä olivat tehneet sonnipatsaan. Sonnipatsas oli tehty Aaronin johdolla. Koomiseksi asian tekee se, että Aaronhan oli näitä Jahven kätyreitä, mutta hänellä hieman heitti päästä, joten Jahve kyrpiintyi taas kerran ihan kunnolla. Lopputuloksena oli kasa ruumiita. 

Miksi Jahve rankaisi ihmisiä siitä, että he noudattivat Aaronin ohjeita? Nämä ihmisethän olivat oppineet luottamaan Aaroniin.
Miksi Jahve sillä aikaa kuherteli Mooseksen kanssa? Kaikkitietävänä Jahven olisi luullut tietävän varsin hyvin mitä valitun kansan leiritulilla tapahtui. Jahve on pahasti häiriintynyt hahmo, koska tappaa ihmisiä siitä syystä, että ihmiset sattuivat sanomaan hassuja asioita.

Jahven arsenaalissa tuli on kerta toisensa jälkeen merkittävässä roolissa. Jahve sinkosi israelilaisten keskuuteen tulen, koska nämä vähän kitisivät kehnoista oloista. (4.Moos. 11:1) Mitä muuta kuin kehnoja oloja voi odottaa tolkuttoman pitkäksi venyneellä autiomaavaelluksella?

Sitten kun Jahve vihdoin tarjoaa israelilaisille viiriäisiä, niin Jahve kuitenkin tappaa israelilaisia. (4. Moos. 11:31-33) Olosuhteet kävivät niin hankaliksi, että kansa olisi halunnut palata Egyptiin. Muutama ihminen aivan aiheellisesti pistää Mooseksen tiukoille päättömän vaelluksen takia. Kansa on aina oikeutettu saamaan vastauksia johtajiltaan. 

Huonostihan näiden johtajaansa kohtaan kriittisten ihmisten kävi. Nämä kriitikot poltettiin elävältä. (4. Moos. 16:35) Sopiko rangaistus oletettuun rikokseen? Onko vastausten vaatiminen rikos? Jos on, niin onko rikos niin vakava, että se vaatii kuolemantuomion?

Kun israelilaiset ovat vittuuntuneita siitä, että Mooses antoi noiden 250 ihmisen kuolla, niin Jahve lähettää kansan keskuuteen lisää harmeja ja tällä kertaa uhriluku on 14700. (4. Moos. 16:41-49) Jahve tappaa lisää ihmisiä 4. Mooseksen kirjassa luvussa 25. Tämä taas Jahven turhamaisuuden takia: israelilaiset olivat sattuneet palvomaan taas ”väärää” jumalaan. Jahve oli niin suivaantunut, että tappoi 24000 ihmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti