sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Ajatusrikokset ja taivaallinen tyranni



Uskovat – ainakin ne fundamentalistisimmat – väittävät jumala (olkoon tällä kertaa jumalan nimi vaikka Jahve) olevan kaikkitietävä ja kaikkivoipa.
Tällainen taivaallinen tyranni tietää kaiken mitä teet, ja mikä pahinta, kaiken mitä ajattelet jopa nukkuessasi, jos unia nyt voi ainakaan kovin korkeatasoiseksi ajatteluksi sanoa. Seksuaalisviritteiset unet taitavat olla niitä Jahvea eniten raivostuttavia unia. Ihmekös tuo, ei-materiaalisen entiteetin on todella vaikea naida. Niinpä turhautumisen takia Jahve tarkkailee herkeämättä kaikkien ihmisten ajatuksia ja unia.
Pohjois-Korea on kammottavin kontrolliin perustuva valtio, joka  tällä hetkellä on olemassa, mutta edes siellä ei tiettävästi ole pystytty rakentamaan laitetta, joka pystyisi lukemaan ajatuksia ja nauhoittamaan ihmisten näkemät unet, jotta tätä informaatiota pystyttäisiin käyttämään alamaista vastaan olipa se tarpeellista tai.
Pohjois-Korean johtajien fantasioissa tällainen laite on melko varmasti ollut, eikä olisi mikään yllätys, että sellaista olisi yritetty rakentaa. Mahdollisesti ihmiskokeita on suoritettu. Pohjois-Korean vankileirien saaristosta löytyy aina uusia ja uusia koekaniineja mitä mielipuolisempiin kokeisiin. Veikkaan, että kun Pohjois-Korea jonakin päivänä vapautuu, niin silloin paljastuu systemaattinen koesarja, joka saa Mengelenkin punastumaan.
Korealaisten onni on siinä, että tämä loppuu kuolemaan, mutta kuoleman jälkeen taivaallisen tyrannin Jahven järjestämät bileet vasta alkavat ja bileet kestävät – ikuisuuden.
Osa viettää iäisyyden ylistämällä Jahve ja muu osa porukasta kärventyy helvetissä ja iäisyyden sielläkin. Muita vaihtoehtoja ei ole.
Johtopäätöksenä on, että pohjoiskorealaiset ovat huomattavasti paremmassa asemassa: Piinä on rajallinen.

Kristityt pelkäävät syyllistyvänsä ajatusrikokseen koko ajan. Syytä heillä onkin, koska Jahve on yksi häijyimmistä maailmanhistoriaan dokumentoiduista jumalista.

Ajatusrikoksen sekulaari versio löytyy George Orwellin kirjasta 1984.
Määritelmällisesti ajatusrikos on seuraava: Ajatusrikos on rikos, jossa ajattelun sisältönä on sosiaalisesti ei-hyväksyttävä tai valtarakenteen kannalta vallan, auktoriteetin ja legitimiteetin vastainen ajatus.
Ajatusrikoksella on myös teologinen (uskonnollinen) käyttö – epäusko tai epäjumalainpalvonta. Tämä kaikki tapahtuu siis ihmisen mielessä, eikä välttämättä manifestoidu reaalimaailmassa koskaan.
Itsenäinen auktoriteettivapaa ajattelu nyt on tämän Jahven mielestä rangaistava synnin kaltainen ilmiö. Kymmenes käsky on tämän Jahve taivaallisen kontrollin yksi typerimmistä. Tuskin kukaan on sitä pystynyt noudattamaan. Tuskin kukaan ei ole seksuaalista himoa. Jos näin ei olisi, syntyvyys olisi jäänyt alhaiseksi, eikä Jahve käsky ”lisääntykää ja täyttäkää maa” olisi toteutunut.
Teitpä niin tai näin, aina Jahvella on omasta mielestään täysi syy rangaista ihmistä, jopa tappaa tämä.
Erityisen silmäänpistävää ajatusrikoksen rangaistavuus on Aabrahamista juontavissa uskonnoissa – juutalaisuus, kristinusko ja islam ovat kehittäneet ajatusrikoksia vastaan varsinaisen tappokoneiston, maanpäällisen tappomekanismin, josta ”harhaoppineet” ovat saaneet maksaa hengellään.
Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot ja kaikki muut maailman sadistiset diktaattorit eivät yhdessäkään ole pystyneet masinoimaan sellaisia tuhovoimia kuin jumalat.
Ajatuspoliisi esiintyy em. George Orwellin romaanissa 1984. Ajatuspoliisin tehtävä on löytää ja rangaista ajatusrikoksiin syyllistyneitä. Tässä tehtävässä uskovat ovat osoittautuneet erittäin hyviksi. He kaikki ovat veljiensä vartijoita, mutta eivät lopulta hallitse omia ”rikollisia” ajatuksiaan. Urkintajärjestelmä on kehitetty huippuunsa.
Urkinta ei perustu teknologiaan, vaan urkintaa suoritetaan sosiaalisen kanssakäymisen muodossa. Jokainen sana voi johtaa kerettiläiseksi julistamiseen. Ei niin kauan sitten, tämä saattoi viedä ihmiseltä hengen.
Uskovien yhteisöt täyttävät monet totalitaarisen valtion tunnusmerkit vain pienemmässä mittakaavassa. Tuloksena on aina ja varmasti turhaan tuhottua ihmiselämää. Iljettävämmäksi koko skenaarion tekee, että esimerkiksi Jahve siinä sivussa väitetään rakastavaksi ja oikeudenmukaiseksi, vaikka jo pelkästään Raamatun kertomukset esittävät jumalan psykopatologisena tapauksena.
Jokainen ele, jokainen refleksi, jokainen kasvonilme voi paljastaa ajatusrikoksen Jahvea vastaan.
Raamattu, Koraania ja Tooraa tarjotaan ratkaisuksi ajatusrikoksiin ja ratkaisua vahvistetaan rukoilulla, jonka kohteena on mielipuoli jumala, jota ei juuri koskaan lepytä mikään.
Perusolemuksensa mukaan jumalat tarvitsevat verenvuodatusta ja ruumiita. Muussa tapauksessa he menettävät jumaluutensa. Väkivalta on jumaluuden ehdoton edellytys.

Ne, jotka kannattavat tässä kuvattua taivaallista tyranniaa, syyllistyvät rikkomuksiin ihmisyyttä vastaan ja ovat yhtä vastuullisia laittomuuksistaan ihmiskuntaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti