keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Fundamentalistien piirteitä



Muutamia havaintoja kristityille fundamentalisteille tyypillisistä piirteistä:

1)     Heille on pelkästään hyve, että pystyy uskomaan mihin tahansa konnakoplan tekemisiin hyvinä ilman todisteita, vaikka nämä teot osoittaisivat konnakoplan olevan sadistinen.

2)    Konnakoplan tekemät ja valtuuttamat teot ovat aina kyseenalaistamatta hyviä. Jos saman teon tekee joku muu instanssi, niin tämä on väärin.

3) Fundiksista on täysin hyväksyttävää, että kaikkivoipa, oikeudenmukainen ja rakkauden personoituma,ihmiselämän luoja voi alentua käyttämään sadististen ja saatanan vallan alla oleviksi kuvattujen saatanallisten ihmisten metodeja.

4)    Fundikset eivät osaa selittää, miksi rakkaudellinen kaikkivoipa ei käyttänyt sellaisia kostometodeja, jotka selkeästi eroavat ”saatanallisten” ihmisten kauhuteoista ja samalla antanut selkää todistetta jumaluudestaan ja moraalisesta ylemmyydestään, jotta vielä nykyaikanakin voitaisiin historiaa lukiessa selkeästi erottaa jumalan koston ihmisten sadistisuuksista jumaluuksien nimissä.

5)  Fundikset vain hokevat, että kostamatta jättäminen on epäoikeudenmukaista. Tämä siitäkin huolimatta, että palkkio on tyypillisesti vasta tuonpuoleisessa.

6)  Fundikset eivät osaa selittää miten kolmen koplan muinoin tekemät verenvuodatukset eroavat nykypäivän verenvuodatuksesta (muutoin kuin god-did-it –argumentin puitteissa).

7)  Psykologisella tasolla uskomuksissa ja uskonnoissa vallan ja kontrollin välineenä käytetään opetuksissa uhkaa ja pelkoa sen muodoissaan.

8)      Kristinuskon ideologia tekee ihmisistä raamatullisin termein demonisia toisiaan (jopa toisia uskovia) kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti