tiistai 30. joulukuuta 2014

Hintti-Muhammed



Dailydot.com raportoi 27.9.2012 Malesiassa sattuneesta episodista. Malesialaista miestä syytettiin jumalanpilkasta tuossa islamilaisessa maassa. Kundi pidätettiin, hänen kotinsa ratsattiin ja vihon viimein Facebookin perustettiin ryhmä (noin 6000 jäsentä), jonka tarkoituksena oli päästää kundi hengiltä. Tätä tuskin voidaan pitää kovinkaan suvaitsevana toimintana.

Islamilainen typeryys alkoi siitä kun 25-vuotias Jayaratman Gopinath suivaantui siitä, kun islamilainen puhuja Shah Kirit Kakulal Govindji teki youtube.com –palveluun hinduja pilkkaavan videon. Tarina ei kerro oliko Gopinath itse hindu vai tunsiko hän muuten vain sympatiaa hinduismia kohtaan. Joka tapauksessa Gopinath vastasi poleemisella Facebook-kirjoituksella otsikolla ANTI Shah Kirit racist.

Gopinath kirjoitti:
”Tällä lehmältä haisevalla runkkarilla ei ole mitään tekemistä, joten hän vittumaisuuksissaan puhuu paskaa muista uskonnoista. Tämän paskansyöjän uskontoa täytyy pilkata.”

Gopinathin kommentti oli aika selkeästi tarkoitettu ärsyttämään muslimeja. Gopinathin kirjoitus sisälsi myös hassua fiktiota, jossa kahdella perinteisellä mieshahmolla on seksisuhde. Tässä tapauksessa profeetta Muhammedilla oli seksisuhde jumalan kanssa.

Gopinath kirjoitti:
”Totuus on, että Allah harrasti seksiä Muhammedin kanssa ja Muhammed harrasti seksiä Allahin kanssa. Pienessä luolassa Allah tunki ympärileikatun kalunsa Muhammedin persreikään. Sitten Muhammed otti Allahilta suihin ja Allah laukesi Muhammedin naamalle.”

Gopinath pidätettiin ja hänen läppärinsä takavarikoitiin. Pidätyksen perusteena oli Malesiassa voimassa olevan laki, jonka mukaan muiden uskontoa ei saa asettaa naurunalaiseksi.

Joidenkin ihmisten mielestä poliisin toimet eivät olleet riittäviä. Joukko ihmisiä tuhosi Gopinathin kodin. Facebookiin perustettiin ryhmä nimeltä We Hate Gopinath Jayaratnam. Ryhmä muodostettiin vain muutama tunti ennen Gopinathin kodin vandalisointia ja ryhmän 6000 jäsentä ottivat kollektiivisesti vastuun tuhotyöstä.

Facebook-ryhmä myös julkaisi tietoja, joista ilmeni mm. Gopinathin osoite ja syntymäaika. Ryhmä julkaisi myös kuvakaappauksia Gopinathin Facebook-aktiviteeteista sekä naurettavia foto-pläjäyksiä siitä kuinka Gopinathin kotia vandalisoitiin ennen kuin poliisi saapui paikalle.

Uskonnot saavat ihmiset tekemään täysin mielipuolisia tekoja ja käyttäytymään irrationaalisesti. 

Lähteenä on käytetty dailydot.com artikkelia Maleysian Man Insults Islam with Prophet Muhammed Gay Fictionon Facebook, Violence Ensues


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti