keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Jeesus kulttijohtajana



Kristityt näyttävät pitävän kultteja jotenkin häiritsevinä huomioimatta sitä, että Jeesus oli aikansa kulttijohtaja.
Kulttijohtajien sanotaan olevan itsekeskeisiä, egoisteja, riippumatta siitä mikä heidän agendansa on. Kulttijohtajat vaativat totaalista tottelevaisuutta riippumatta agendansa oikeutuksesta. Nämä johtajat jakavat ihmisiä ryhmiin; yleensä kahteen ryhmään – kulttiin kuuluviin ja kultin ulkopuolisiin. Ne, jotka eivät hyväksy kulttijohtajan agendaa, julistetaan kultin viholliseksi usein täysin aiheetta.
Kulttijohtajat pyrkivät erottamaan lapset vanhemmistaan luomalla eroja, joiden perusteella vanhempien vaikutus lapsiin pyritään eliminoimaan.
Kulttijohtajat lupaavat palkinnon tai palkintoja niille, jotka ”uhraavat” itsensä kultinjohtajan määräämälle agendalle.

Kristityt usein varoittavat kulttien muodostamasta ”pahasta” ympäristöstä huomioimatta, että heidän uskonsa perustuu parin tuhannen vuoden takaisen kulttijohtajan agendalle. Uskonnollisia kultteja voidaan pitää yleensä aivan aiheellisesti destruktiivisina Kultti(johtaja) pyrkii kontrolloimaan esimerkiksi emotionaalisesti tai taloudellisesti stressaantuneita ihmisiä. Kultissa muodostetaan negatiivisia käsityksiä kultin jäsenistä itsestään ja näitä käsityksiä vahvistetaan manipulaation ja painostuksen menetelmin. Uskonnollisissa kulteissa ”oikea” käsitys jumalasta on kulttijohtajan subjektiivinen käsitys.
Kulttimentaliteetti johtaa pahimmillaan fanaattisiin hirveyksiin, jotka vahvistavat kulttijohtajan manipulatiivista kontrollointiin perustuvaa politiikkaa.

Kulttitutkimus voi pääosin vahvistaa esimerkiksi edellä esitetyt väitteet niin uskovien kuin uskonnottomienkin kulttitukijoiden toimesta.
”Kristittyjen” kulttijohtaja oli ja on Jeesus Nasaretilainen. Uuden Testamentin Jeesuksessa ilmenee samat piirteet kuin nykyajan fanaattisissa kulttijohtajissa. Kristityt sulkevat silmänsä niiltä samoilta seikoilta, joista he kritisoivat kulttijohtajia.
Tämä voidaan ymmärtää vain siten, että kaikki(?) uskonnot vaativat alistumista agendaan kyseenalaistamatta agendan perusteita. Jeesusta kulttijohtajana pyritään ”kirkastamaan”: kaikki kunnia jumalalle, Jeesukselle ja pyhälle hengelle.
Kritiikitön alistuminen sisältää kuitenkin hyvin vähän substanssia. Uskoville kerrotaan ”jumalan tahto” ja tämän jumalan tahdon toteuttaminen vaatii kritiikitöntä alistumista huolimatta siitä, että alistumisen seuraukset ovat haitallisia.

Jeesus itse määräsi marssijärjestyksen Matteuksen evankeliumissa:
Matteus 28:18-20 ”Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. 19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen 20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
Kulttijohtaja puhuu näin.

Jeesus tekee asian selväksi em. sitaatissa. Jeesus väittää kuten kulttijohtajat, että hänellä on spesiaali valta ja auktoriteetti. Tämä auktoriteetti on vain ja ainoastaan hänellä. Kultin jäsenet pyrkivät miellyttämään kultinjohtajaa yrittämällä saada muut – esim. kultin ulkopuoliset – hyväksymään kultijohtajan agenda.  
Tästä seuraa, että mitä tahansa kultinjohtaja sanoo, kultin jäsenten on toimittava kultinjohtajan määräysten mukaan. Jeesuksen johtamassa kultissa Jeesus-ihminen tulee Jeesus-jumalaksi. Jeesus-jumalan subjektiiviseen auktoriteettiin vetoamalla pyritään valloittamaan maailma. Kultinjohtajan agendan levittäjät katsovat velvollisuudekseen kulttijohtajaa kohtaan toimia agendan levittäjinä.
Kultin jäsenistä tulee lammaslauma, joka putoaa syvään kuoppaan.
Nykyaikana kuoppa on raamattu. Vaikka kultinjohtaja on kuollut, kultinjohtajan auktoriteettia ei voi kyseenalaistaa, koska Jeesuksen auktoriteetti pyritään vahvistamaan raamatussa. Edelleen kaikki mitä raamatussa sanotaan kultinjohtajasta, täytyy olla totta, koska raamattu sanoo niin.
Kehäpäätelmästä ei ole ulospääsyä.

Päätelmät Jeesuksesta kulttijohtajana eivät jää pelkästään tähän. Uudesta Testamentista löytyy muitakin esimerkkejä, jotka kristityt usein jättävät huomiotta, koska se pilaa heidän idealisoidun kuvansa kulttijohtajasta. Kulttijohtajan sanoista siteerataan pääasiassa niitä, jotka vahvistavat kulttijohtajan auktoriteettia sekä vahvistavat kultin jäsenten identiteettiä kultin merkityksellisinä jäseninä.

Jeesuksen merkitys rauhan ruhtinaana, joutuu kultin jo opaskirjanakin toimivan Raamatun perusteella kyseenalaiseksi. Jeesus kulttijohtajana pyrki saamaan aikaan disharmoniaa. Tämä kaikki perustui Jeesuksen pullistuneeseen egoon perustuvaan uuteen maailman järjestykseen.

Luukas 12: 49 "Tulta minä olen tullut tuomaan maan päälle -- ja kuinka toivonkaan, että se jo olisi syttynyt! 50 Mutta minut on kasteella kastettava -- ja missä ahdistuksessa olenkaan, ennen kuin olen sen läpi käynyt! 51 Luuletteko, että olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? En suinkaan, vaan riitaa! 52 Tästedes saman perheen jäsenet ovat eri puolta: viidestä on kolme kahta, kaksi kolmea vastaan. 53 Isä joutuu vastakkain poikansa kanssa, poika isänsä, äiti tyttärensä ja tytär äitinsä, anoppi miniänsä ja miniä anoppinsa kanssa."

Kuten monet kulttijohtajat, Jeesus yritti saada ihmiset jättämään perheensä ja seuraamaan vain häntä.

Matteus 10: 37 "Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei kelpaa minulle, eikä se, joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, kelpaa minulle.”

Kuten monet kulttijohtajat, Jeesus lupasi uusille kulttiin liittyville merkittäviä palkintoja, jos he jättävät esimerkiksi perheeseen kohdistuvat velvollisuudet täyttämättä.

Matteus 19:29 ”Ja jokainen, joka minun nimeni tähden on luopunut talostaan, veljistään tai sisaristaan, isästään, äidistään tai lapsistaan tai pelloistaan, saa satakertaisesti takaisin ja perii iankaikkisen elämän.”

Kuten itseään täynnä oleva kulttijohtaja, Jeesus tuomitsee ne, jotka eivät hyväksyä Jeesuksen teologista positiota. Ne jotka hyväksyvät, saavat todentamattoman palkinnon.

Matteus 12:30 ”Joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan, ja joka ei yhdessä minun kanssani kokoa, se hajottaa.”

Kuten moni kulttijohtaja, Jeesus ei siedä sellaisia, jotka eivät hyväksy hänen sanelemiaan sääntöjä.

Luukas 19:27 ”Mutta nuo viholliseni, jotka eivät tahtoneet minua kuninkaakseen -- tuokaa heidät tänne ja teloittakaa heidät minun edessäni.'"

Kuten monet kulttijohtajat, Jeesus sanoo pienenkin epäuskon tekevän viholliseksi.

Markus 16:16 ”Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.”

Kuten moni kulttijohtaja, Jeesus glorifioi ”lopullisen ratkaisun”. (vrt. Hitler)
Luonnollisesti epäuskoiset tuhotaan kaiken muun ”ihmisroskan” kanssa.

Matteus 13:40-42 ”Niin kuin rikkavilja kootaan ja hävitetään polttamalla, niin tapahtuu maailman lopussa. 41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42 Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita. 43 Mutta Jumalan omat loistavat silloin Isänsä valtakunnassa niin kuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon!”

Koko kristinuskon opillinen perusta on se, että se joka ei tunnusta kultinjohtajaa Herraksi tai Pelastajaksi, tuomitaan johonkin todentamattomaan kadotukseen. Kyseessä on uhkavaatimus, jolla manipuloidaan ihmisiä hyväksymään kultinjohtajan uskonnollinen agenda. Samalla oikeutetaan muiden dominointi ja kultin ylivalta näihin toisiin nähden.

Heprealaiset kirjoitukset, pääosin ne jotka tunnetaan Vanhana Testamenttina, eivät tue Jeesuksen väitteitä Jeesuksen itsensä ”jumalallisesta” vallasta. Jahve, Vanhan Testamentin jumala, ilmoittaa että hän ei ole ihminen (5. Moos. 23:19), eikä anna kunniaansa kenellekään toiselle (Jes. 42:8).
Vanhassa Testamentissa ei ole mitään, minkä perusteella tulisi palvoa ihmistä, Jumalan Poikaa ja Messiasta jumalana, koska sellainen on Vanhan Testamentin jumalan mielestä inhottavaa.
Nämä Vanhan Testamentin näkemykset kristityt ohittavat kevyesti.
Kristityt palvelevat ja ylistävät kulttijohtajaansa, koska kulttijohtaja itse väitti tuhansia vuosia sitten olevansa valittu ja jumalan valtuuttama.

Kristityt näyttävät huomioivan jumalan sanana vain ne osat raamatusta, jotka tukevat agendaa ja jättävät huomiotta tai harmonisoivat pois ne osat, jotka eivät sovi kultinjohtajan muinaiseen ilmoitukseen.

Uuden Testamentin Jeesuksesta on havaittavissa kulttijohtajalla tyypilliset piirteet. Koska kyseessä oli Jeesus, myöhemmin yhtä kyseenalaiset kulttijohtajan piirteet on nähty pyhinä ja/tai jumalan tahtona.

Uuden Testamentin Jeesuksen voi nähdä vain egoistisena, valtaa tavoittelevana; ominaisuuksina, joita kehen tahansa kiihkoilevaan kulttijohtajaan tai diktaattoriin voidaan liittää.
Viesti on: Tottele minua tai muuten saat julman rangaistuksen!

Vuosisatojen kuluessa, ja vielä nykypäivänäkin, kristinusko on toimeenpannut onnistuneita kampanjoita, joilla edistetään Jeesuksen kulttijohtajana muotoilemaa agendaa. Agendaa on muotoiltu joksikin metafyysiseksi korkeammaksi rakkaudeksi, korkeammaksi viisaudeksi. Näiden varjolla väitetään toteutettavan universaalia hyvää. Tämä versio Jeesuksesta voidaan löytää monesta paikkaa: valtavirran mediasta, mutta myös new agen ”opetuksista”.

Raamattu ja erityisesti Uusi testamentti kaivaa kuoppaa sille illuusiolle, jota Jeesuksesta kulttijohtajana on pyritty luomaan populaarikristillisyydessä. Ihmiset ovat valmiita ”mainostamaan” Jeesuksen armoa, vaikka tälle ei raamatullista pohjaa. Häiriintynyt kultinjohtaja on todella häiriintynyt.

Kristitty positio:
Luukas 19:27 kertoo tarinan vertauskuvana: Jeesus puhuu itsestään hallitsijana, joka tuomitsee kuolemaan ne, jotka eivät tunnusta häntä kuninkaana.

Luukas 19 ”Mutta nuo viholliseni, jotka eivät tahtoneet minua kuninkaakseen -- tuokaa heidät tänne ja teloittakaa heidät minun edessäni.'"

Kommentaari:
Jeesus ei pelkästään hyväksynyt em. toimintaa vaan oli valmis itse toimimaan kuvatulla tavalla.
On huomattu, että kristityt uskovat usein kertovat uskonnottomille heprealaiset kirjoitukset ovat jollain tavoin vähempiarvoisia ja/tai osoittavat kohti Uuden Testamentin Jeesusta. Samaan aikaan he kieltävät Jeesuksen väkivaltaiset elementit, vaikka ne esitettäisiin heille Uudesta Testamentista.

Tarina Luukas 19:27:ssä liittyy aikaan ennen Jeesuksen saapumista Jerusalemiin. Jeesus ratsasti aasilla ja näki itsensä hieman häiriintyneesti ja harhaisesti kuninkaana, vaikka tässä vaiheessa hän jo suunnitteli olevansa poissaoleva kuningas.
Jeesus suunnitteli hallitsevansa toisen tulemisensa yhteydessä. Se uskoiko Jeesus itsekään tähän on epäselvää. Kuitenkin hän onnistui kiistattoman kulttijohtajan auktoriteetin nojalla vakuuttaa lähimmät seuraajansa samoihin harhoihin ja suuruuskuvitelmiin, joista itse kärsi.
Tarinan pääsanoma on se, että uskolliset työskentelevät kulttijohtajansa hyväksi tämän poissa ollessakin. Ne jotka hyökkäävät kuningasta vastaan tai esittävät kritiikki tuodaan häneen eteensä tuomittavaksi
Ne jotka työskentelevät kulttijohtajan agendan eteen saavat palkinnon myöhemmin, vaikka tällaista palkintoa joutuu odottamaan Jeesuksen toiseen tulemiseen asti.

Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että jokainen kaupunki, joka ei ota heitä vastaan eikä hyväksy evankeliumia, tuhotaan pahemmin kuin myyttiset Sodoma ja Gomorra Vanhassa Testamentissa.
Tähän tarvitaan melkoinen määrä tappamista (katso 1Moos. 19:24-25)
Matteus 10:14-15 14 Jos teitä jossakin talossa tai kaupungissa ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuunnella, lähtekää sieltä ja pudistakaa pöly jaloistanne. 15 Totisesti: Sodoman ja Gomorran maa pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin se kaupunki.

Jeesus sanoi, että yksinkertainenkin epäusko oli tarpeeksi, jotta Jeesus koko itseään vastaan hyökätyn. Jeesus tuomitsi epäuskoiset.

Markus 16:16 ”Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.”

Jeesus sanoi, että hän suorittaisi massateurastuksen palatessaan maan päälle mukanaan lista ihmisistä, jotka olivat ärsyttäneet häntä. Nämä tuli kuinkas muuten tappaa.

Matteus 13:41-42 41 ”Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42 Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita.”

Polttamisen ja palamisen teema (eli tappamisen) toistuu taas tässä:

Johanneksen evankeliumi 15:6
”Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.”

Tappamisen pakkomielle kuvataan taas Ilmestyskirjassa siitä mikä on tapahtumien kulku. Kultinjohtaja sanoo, että silloin tapahtuu todella paljon tappamista.
Ilmestyskirja 19:15 ”Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin.”

Jeesus sanoo siis toimivansa näin moraalittomalla tavalla, jos kansat eivät halua Jeesusta kuninkaakseen. Kuka haluaisi sadistisen tyrannin?

Paavali joka väitti olevansa suoraan Jeesuksen valtuuttama (Gal 1:12) sanoi Jeesuksen tulevan taivaista enkelien kanssa tuottamaan koston niille, jotka eivät tottele Jeesusta. Tämä kosto on vielä ikuinen.

2 Tess. 1: 7-9 ”mutta ahdistetut -- niin teidät kuin meidätkin -- hän päästää siitä, kun Herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta 8 tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille. 9 Heidän rangaistuksenaan on ikuinen kadotus, ero Herrasta ja hänen voimansa kirkkaudesta, ”

Kuittaamalla Luukas 19:27 vain tarinana, jonka Jeesus kertoi, mutta jota hän ei itse hyväksyisi ja toimeenpanisi, on uskoon perustuva harha.
Doktriini on ruma, häijy, ilkeä ja julma; suvaitsematon. Se osoittaa johtajuutta, jota häiriintyneet diktaattorit osoittavat, mutta joka on myös tyypillistä väkivaltaisille kulttijohtajille. Siellä nämä doktriinit kuitenkin ovat Raamatussa.
Jos tässä on liian paljon todellisuutta uskovalle käsiteltäväksi, niin hän on pulassa.

Kristittyjen positio:
Jeesus ei ollut kulttijohtaja, jolla oli pieni seuraajien joukko, koska Jeesus on jumala ja kristinusko ei ole kultti vaan doktriini. Kristinusko on maailmanuskonto, jolla on miljoonia seuraajia. Sen on vanha uskonto, joka säilyy vielä sen jälkeenkin kun sinä ja minä olemme kuolleet.

Kommentaari:
Uuden Testamentin mukaan niihin aikoihin kun Jeesus häipyi maapallolta, juuri ennen Helatorstaita, kultilla oli 120 jäsentä. Jeesus oli siis pienen kultin johtaja, vaikka kristityt muuta väittäisivätkin.
Ap.t 1:15 ”Eräänä päivänä, kun opetuslapsia oli koolla noin satakaksikymmentä, Pietari nousi puhumaan.”

Tämä on nyt siis pitkäikäinen kultti, jolla miljoonia seuraajia on, Jeesus-kultin kannalta jotakuinkin merkityksetöntä.

Kultin määritelmä:
-          uskonnollinen oppijärjestelmä ja/tai rituaali,
-          omistautuminen henkilölle, idealle, objektille, liikkeelle, tehtävälle.

Kulttijohtajalla on määräävä asema ja vaikutusvalta; ja juuri tätä Jeesus oli ja on.

Kristinuskolla on monia doktriineja kuten kulteilla; se on keskittynyt yhden ihmisen ympärille kuten tyypilliset kultit. Tässä tapauksessa kyseessä on ihmisjumala, joka väitti itsellään olevan kaikki voima ja valta taivaasta annettuna. Monet egoistiset kulttijohtajat väittävät samaa. Edelleen he väittävät heidän sanomansa olevan ylivoimainen totuus. Jeesus ei pelkästään väittänyt omaavansa ylivoimaisen totuuden, mutta myös olevansa tie jumalan luo.
Johanneksen evankeliumi 14:6 Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.”

Kuten monet kulttijohtajat, Jeesusta ei ujostuttanut kertoa, että juuri hänelle oli annettu kaikki auktoriteetti ja Jeesus meni niin pitkälle, että väitti hallitsevansa koko universumia.

Matteus 28:18-20 Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. 19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen 20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

Kristittyjen positio:
Sanoit, että Jeesus sanoi, että tottele tai saat rangaistuksen.
Jeesus ei koskaan sanonut niin.

Kommentaari:
Todisteet puhuvat sen puolesta, että Jeesus oli suvaitsematon, vaativa ja kostonhimoinen. Tämä on monille uskoville sietämätöntä. He kieltävät, että tässä kuvattu Jeesus kultinjohtajana on kuvaus Jeesuksesta.
Rauhan ruhtinaaksi väitetty Jeesus on rauhallinen vain sen jälkeen kun hän on ensin tappanut, mikä sai hänet närkästymään varsinkin jos hänen majesteettisyytensä asetettiin kyseenalaiseksi.
Jeesus teki selväksi, että hänen kanssaan ei ole juuri mitään liikkumavaraa.
Matteus 12:30 ”Joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan, ja joka ei yhdessä minun kanssani kokoa, se hajottaa.”

Uusi Testamentti esittää dogmaattisia näkemyksiä mm. näin:
Johannes 3:36 ”Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään.”

Jeesus käski opetuslapsiaan opettamaan koko maailmalle, jotta kaikkien maailman ihmisten tulee totella hänen sanelemiaan sääntöjä.
Matteus 28: 19-20 ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen 20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

Pienikin epäusko hyökkää Jeesusta vastaan kuten Markus 16:16 ja Matteus 13:41-42 asian ilmaisevat.

Tottelemattomuudesta seuraa rangaistus. rangaistus ei voi juuri olla suurempi kuin tämä:
2 Tess. 1:8-9 ”tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille. 9 Heidän rangaistuksenaan on ikuinen kadotus, ero Herrasta ja hänen voimansa kirkkaudesta,”

Koska uskovat uskovat Jeesuksen olleen jumala Jeesus sanoi, että häntä tulee pelätä, koska hänellä ei pelkästään ole valta tappaa ihmisiä, vaan lähettää heitä myös helvettiin.
Luukas 12:5 ”Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet helvettiin. Niin, sanon teille: häntä teidän on pelättävä.”

Jotkut ihmiset, jotka ottavat merkin tulevat kidutetuksi julmalla tavalla Jeesuksen läsnä ollessa.
Siis tähän tapaan:

Ilmestyskirja 14:10-11 ”joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. 11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.”

Tällaisen väkivaltaisen kultin seuraajat uskovat olevansa turvassa, koska heidät on suojattu ihmisuhrin verellä.
Kultinjohtaja myös kannusti kultin jäseniä juomaan hänen vertaan ja syömään hänen lihaansa, jotta he olisivat suojassa ainaisesti (Joh. 6:53-55).
Kultin oppien mukaan kultin seuraajat/jäsenet tulevat hallitsemaan kultinjohtajan kanssa, kunhan kultinjohtaja palaa pilvissä takaisin.
Nämä kultin jäsenet väittävät haluavansa viettää iäisyyden paikassa nimeltä taivas, missä he iankaikkisesti ylistävät kultinjohtajaa.

Sanotaan Jeesuksen olevan jumala, mutta tämä kultinjohtaja vaikuttaa siitä huolimatta olevan hieman hämillään.
Ilmestyskirja 3:12 ”Siitä, joka voittaa, minä teen pylvään Jumalani temppeliin, eikä hän joudu milloinkaan lähtemään sieltä. Minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, uuden Jerusalemin, joka laskeutuu taivaasta Jumalani luota, ja oman uuden nimeni.”

Jeesus kaiketi väitti jotain sellaista, että tuossa ei puhunut Jeesus joka käveli maan päällä, vaan taivaaseen astunut Jeesus.
Kultin jäsenet ovat ostaneet sian säkissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti