sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Spektaakkelien vuosi 2018


Vuosi 2018 oli Yhdysvalloissa spektaakkelien täyteinen vuosi ja jokaiseen ikävään spektaakkeliin oli tavalla tai toisella osallisena republikaaninen puolue.

Yksi ikävimmistä spektaakkeleista oli helmikuinen Parklandin kouluammuskelutapaus. Tällaiset ammuskelut ovat tulleet niin tavanomaiseksi, että ne eivät enää hätkäytä. Tässä suhteessa Parklandin tapaus oli ilahduttava poikkeus.

Ammuskelusta selvinneet oppilaat järjestivät yhden harvoista positiivisista spektaakkeleista nousemalla löysiä aselakeja vastaan. Tämä isku kohdistui suoraan republikaaneihin ja heitä tukevaan NRA:han (National Rifle Association)

Oppilaat organisoivat kymmeniä tuhansia osallistujia keränneen marssin Washington D.C:ssä. Kesäloman aikana he järjestivät koko maan kattaneen bussikiertueen, jonka tarkoituksena oli motivoida nuoria äänestämään vuoden 2018 kongressivaaleissa ehdokkaita, jotka olivat aselakien kiristämisen kannalta. Yhtään republikaania ei tähän joukkoon mahtunut.

Parklandin oppilaiden teot olivat ensimmäinen nuorison spontaani voimannäyte vuosikymmeniin. Hieno suoritus! Republikaanit ja NRA eivät tienneet mikä heihin iski tai miten vastata uskottavasti.

NRA on sotkeentunut Trumpin Venäjä-spektaakkeliin siten, että kyseinen järjestö on nyt erikoissyyttäjä Muellerin tutkinnassa. NRA oli ottanut rahaa venäläisiltä. Tämä ei sinänsä ole rikollista, mutta on rikollista ohjata ulkomailta saatu raha amerikkalaisten omaan vaalikampanjarahoitukseen. Parklandin oppilaat olivat omalta osaltaan paljastamassa tätäkin republikaanien taakse ryhmittyneen organisaation korruptiota. Mikä republikaaninen tukijärjestö ei olisi korruptoitunut?

NRA:n ”god & guns” -fanaatikot olivat vaatimassa opettajien aseistamista. Tätä maan presidenttikin vaati. Samoin ”god & guns” -fanaatikot vaativat lisää rukoilua kouluihin.

Ei toiminut NRA:n ja republikaanien ”god & guns” –retoriikka. NRA:n tilit ovat 50 miljoonaa pakkasella. Parklandin nuoret käynnistivät NRA:n ja ”god & guns” – republikaanien tuhon. Jo oli aikakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti