tiistai 1. tammikuuta 2019

Toiveita vuodelle 2019


Vuoden ensimmäisenä päivänä voi taas esittää toiveita alkavalle vuodelle. Muutama toivomus on listalla.

Yhdysvaltain poliittisessa tilanteessa toivomus on se, että republikaanien korruptiota ryhdytään tutkimaan perinpohjaisesti. Pientä optimismia herättää se, että ylihuomenna valta vaihtuu kongressin edustajainhuoneessa. Siitä alkaen demokraateilla on enemmistö tutkintaa suorittavissa komiteoissa.

Republikaanit ovat rikollisliiga ja vaarallinen terroristiorganisaatio, joten on jo korkea aika, että heidän laiton toimintansa tutkitaan. Edustajainhuone voi kutsua kenet tahansa kuultavaksi ja toiveenani on, että kuulemistilaisuudet ovat julkisia ja mieluiten televisioituja kuten oli Watergate-skandaalin tutkimusten yhteydessä.

Kongressille valehtelu on samanlainen rikos kuin valehtelu FBI:lle. Rangaistus on tavallisesti vankeutta. Jos henkilö x valehtelee kuulemistilaisuudessa, niin syytekirjelmässä lukee x vs. The United States.

Jos on liittovaltion politiikka republikaanien korruptoimaa, niin korruptio on moninkertaista paikallispolitiikan tasolla. Paikallispolitiikassa ei tietenkään liiku yhtä isoja rahoja, mutta paikallispolitiikkoja on jo pelkästään ison maan koosta moninkertainen määrä, niin rikollisen korruption kumulatiivinen määrä on sekin moninkertainen.

Hyvin harvoin paikallinen republikaaninen rikollinen korruptio yltää valtakunnalliseksi uutiseksi, mikä on sinällään harmillista. Jokainen republikaaninen poliitikko on oletusarvoisesti rikollisesti korruptoitunut ja se tulee paljastaa juurta jaksain.

Republikaaninen rikollinen korruptio on jatkunut jo niin kauan, että se ei enää hätkäytä ihmisiä. Ihmisistä on tullut välinpitämättömiä republikaaniselle rikolliselle toiminnalle. Ehkä havahtuminen sietämättömään nykytilaan tapahtuu, kun rikolliset republikaanit saavat yksi toisensa jälkeen tuomioita liittovaltion tasolla. Tämäkin on toive vuodelle 2019.

Yhdysvalloissa tutkiva journalismi on kokenut viime vuosina renessanssin. Tosin Watergate-raportoinnin kaltaista vaikutusta sillä ei ole ollut. Republikaanit ovat korruptoituneita rikollisia vaikka häkki heilahtaisikin. Raportointi on kuitenkin tuonut hyvin esille sen, kuinka mädäntynyt organisaatio republikaaninen puolue on. Millään journalistisella organisaatiolla ei ole resursseja raportoida republikaaninen kaiken kattavasta rikollisuudesta. Silti on tärkeää uutisoida resurssien sallimissa rajoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti