lauantai 8. joulukuuta 2018

Amerikan evankelikaalisuus kostonhimoinen uskonto


Jollain vinolla ja viistolla tavalla evankelikaalisesta teologiasta on tullut koston teologiaa. Harhainen fiktio siitä, että evankelikaaliset olisivat olleet jollain käsittämättömällä tavalla vainottua ja syrjittyjä, oikeuttaa koston. Pian väkivaltainen Jeesus loikkaa takaisin ja siitä alkavat veriorgiat evankelikaalisten hurratessa. Tässä on koston teologian ydin: Jeesusta odotellessa voi sitten vähän avittaa Jeesusta väkivaltaisella sadismilla.

Mikä tahansa moraalinen degeneraatio on hyväksyttävissä, kunhan kristillis-konservatiivinen evankelikaalisuus saavuttaa hegemonia-aseman sellaisessa muodossa, että vastustajat ovat joko kuolleita tai alistettuja. Sadistinen joukko muutti Raamatusta johdetun absoluuttisen moraalin Raamatusta johdetuksi relativistiseksi moraaliksi. Suuntaus vaatii henkilökohtaisen omatunnon vaientamista joko vapaa-ehtoisesti tai sadistisella rangaistuksella uhattuna.

Totuuskin on joutunut kristillis-konservatiivien käsittelyssä lihamyllyyn. Kaikki mikä ei ole lähtöisin sadistien uskonnollisesta, poliittisesta ja uskonnollis-poliittisesta sylttytehtaasta on ”fake news!” Sama joukko on samassa yhteydessä tuhonnut kaiken säädyllisyyden, mikään debatti ei voi päätyä hyvin, kun sadistinen joukko jo pelkän retoriikan tasolla haluaa tuhota vastapuolen mahdollisimman sadistisella tavalla; näin varsinkin silloin kun vastapuolen argumentti on sekä relevantti että validi. Kristillinen konservatiivi ei voi olla koskaan väärässä, sillä Jumala taistelee ja tappelee heidän puolellaan. Paino on sanoilla ”taistelee” ja ”tappelee”.

Kristillis-konservatiivien evankelikaalinen ryhmä on kirjoittanut nykyiset eettiset ohjeensa siten, että brutaali vulgaarisuus on vallan ja voiman osoitus. Neljä vuosikymmentä kestänyt evankelikaalinen kristillisyys ja sen dominanssi ovat ajaneet maan vapaaseen pudotukseen. Tätä ovat tarkkailijat epäilleet pitkään, mutta epäilyt ovat saaneet vahvistuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti