tiistai 11. joulukuuta 2018

Esko Aho venäläisten vaikuttaja-agentti


Tästä ei ole kuin pari päivää, kun tässäkin blogissa analysoitiin sitä, kuinka entinen Suomen pääministeri Esko Aho on täysin venäläisten pussissa. Esko ajaa kaikissa toimissaan venäläisten etuja saaden siitä ilmeisesti kohtuullisen rahallisen korvauksen. Syyt saattavat olla myös ideologisia, sillä poliittiset oppinsa Esko sai Kekkosen kaudella ja Urho Kekkonen jos kuka oli venäläisten pussissa vaikuttaja-agenttina.

Jutun Eskon Ahon vehkeilystä aloitti Helsingin Sanomat ja tänään 11.12.2018 Aamulehden verkkosivut jatkoivat aiheesta. Aamulehden jutun otsikko oli: Venäjä-lobbari Esko Aho kuvaa Venäjän talouden nykytilaa syväksi matalaksi: ”Siinä jalat eivät yllä pohjaan, mutta pääkään ei ole pinnalla.”

Aamulehden juttu implikoi sitä, että Aho olisi jättämässä uppoavan laivan, mutta niinhän rotatkin tekevät. Entiselle suurvallalle Neuvostoliitolle kävi kalpaten ja samaa voi ennustaa sen seuraajalle Venäjälle. Venäjän ja venäläisten konnailu kansainvälisillä foorumeilla on jo hyvin dokumentoitu.

Venäjän kansantalous on samaa koko luokkaa kuin Italian. Erotuksena on se, että Venäjällä on tolkuttoman iso ydinasearsenaali toisin kuin Italialla. Lisäksi ison osan Venäjän ulkomaankaupasta muodostavat öljy ja aseet. Siinä se sitten onkin. Ehkä avaruusteknologia tekee poikkeuksen, mutta sen markkina-arvo on niin vähäinen, että siitä ei ole talouden tukijalaksi.

Esko Aho kertoo Aamulehden mukaan jättävänsä East Officen puheenjohtajan paikan. Tämä suomalaisten vientiyritysten etuja ajava organisaatio on ollut neuvomassa suomalaisia siinä, kuinka korruptio toimii Venäjällä, mutta samalla se on tullut korruptoiduksi itsekin.

On jonkin verran yllättävää, että Aho haluaa jatkaa Sperbankin touhuissa. Tämä valtiollinen pankki on sotkeutunut korruptioon vähän kaikkialla maailmassa. Se onkin Venäjän eri tiedustelupalvelujen bulvaani, joten pankin varjolla voidaan sanoa, että Venäjän valtio ei suoraan puutu muiden maiden asioihin. Aho ajaa tässäkin asiassa Venäjän asiaa. Tiedusteluekspertti Malcolm Nancen mukaan Ahon kaltaiset toimijat ovat witting assets ja siitä on vain hyvin lyhyt askel agentiksi.

Näissä asioissa Esko Ahoa on höynäytetty pahan kerran monien länsimaisten virkaveljiensä kanssa.

Lopulta Aamulehden haastattelussa Aho vaikeroi suomalaisen Venäjä -tutkimuksen alennustilasta. Miksi sellaiseen tutkimukseen pitäisi millään tavoin panostaa, jossa pää jää vetävän käteen? Olipa sitten kyse Neuvostoliitosta tai Venäjän Federaatiosta, niin kyse on aina rikollisesta toiminnasta. Tästä suomalaisilla on jo niin pitkät kokemukset, että tuhansista yksittäistapauksista voidaan vetää pitkälle meneviä yleispäteviä johtopäätöksiä. Itänaapuri on roistovaltio

Esko Aho venäläisten pussissa, joten Esko voidaan ohjata sivuraiteelle. Mitään hänellä ei ole enää annettavaa, jos on koskaan ollutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti