sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Venäläiset korruptoivat Ahon, Lipposen ja Harkimon


Viime viikolla Helsingin Sanomat julkaisi entisen pääministerin Esko Ahon haastattelun. Jonkin verran polemiikkia syntyi siitä, että Esko Ahon väitettiin yrittäneen estää haastattelun julkaiseminen tai ainakin vaikuttaneen jollain tavoin haastattelun julkaisemiseen ja sen sisältöön. Asiaan ei saatu selvyyttä, mutta ilmeisesti jotain hässäkkää haastattelun suhteen oli.

Esko Ahon kannalta raskauttavaa on se, että hän on venäläisen pankin, Sperbankin, neuvonantaja tai jokin konsultti. Sperbank on Venäjän suurin pankki ja nyt sekin on joutumassa pakotelistalle ja ihan aiheesta. Länmaiseksi bulvaaniksi Aho sopii oikein hyvin. Ehkä hän ei itse näe asiassa mitään outoa, mutta korruptio haisee kauas, eikä se haju ole miellyttävä.

Aina kun on kyse venäläisistä, niin syyttömyysolettama muuttuu välittömästi syyllisyysolettamaksi. Ennen venäläiset instanssit, lähinnä KGB ja GRU, korruptoivat valtion piikkiin länsimaisia henkilöitä. Nykyisin Venäjän strategia on muuttunut: värväämiseen ei käytetä enää suoraan valtiojohtoisia poliittisia ja sotilaallisia instansseja vaan värväämiseen käytetään valtion omistamia yrityksiä tai muita ei niin suoraan Kremlin vaikutuspiirissä olevia toimijoita. Näin luodaan illuusio siitä, että Venäjä ei puutu muiden tekemisiin.

Pitkän uran (yli 30 vuotta) USA:n siviili- ja sotilastiedustelussa tehnyt Malcolm Nance on kaapelitelevision eri uutiskanavilla analysoinut venäläisten toimintaa kansainvälisillä foorumeilla. Nancen mukaan venäläisten koukuttaminen noudattaa aina samaa kaavaa: unwitting asset -> witting asset -> agent.

Tällä hetkellä Esko Aho taitaa jo kuulua kategoriaan ”witting asset”. Joissain yhteyksissä oli juttua siitä, että Esko Aholla olisi vielä pyrkimyksiä Suomen presidentiksi. Siinä vaiheessa kaikkien hälytyskellojen pitäisi soida. Riittää kun USA:n presidenttinä on Venäjän vaikuttaja-agentti, eikä hän taida olla ainoa laatuaan.

Toinen suomalainen vehkeilijä on tietenkin Paavo Lipponen. Hänen menneisyydestään löytyy jos jonkinlaista vehkeilyä itäisten tiedustelupalvelujen piikkiin. Lipponen oli myös venäläisen Nord Stream 2 kaasuputken rakentamisen konsulttina. Onneksi Lipponen on jo seniili vanhus, jonka vaikutus lähenee päivä päivältä nollaa. Hyvin venäläiset hänetkin korruptoivat. Venäläiset ovat kehittäneet korruption ihan huippuunsa.

Sitten yksi selvästi venäläisten pihdeissä oleva taho on tietenkin pullistuneen egon omaava Harry ”Hjallis” Harkimo, joka on suomalaisessa liike-elämässä ja politiikassa tunaroinut juuri venäläisiä hyödyttävällä tavalla.

Ulkopuolisesta tarkkailijasta Harkimon ”Liike Nyt” on vain yksi pieni venäläinen viritelmä vaikuttaa Suomeen poliittiseen kenttään.

Busineksensa Harkimo on aina tunaroinut perusteellisesti. Hallin hän sai pystyyn Pasilaan, mutta sekään ei ollut taloudellisesti kestävällä pohjalla, joten venäläiset pussittivat Harkimon. Rotenbergit ja Timosenko ovat kansainvälisellä pakotelistalla, joten Harkimo on pelkkä bulvaani.

Eikä miljoonatappiot tuottanut Jokerien KHL-joukkuekaan ole muuta kuin yksi tekijä, jolla venäläiset pussittivat Harkimon. Harkimo on pelkkä venäläisten marionetti tässäkin asiassa.

Muutenkin Harkimon businekset ovat olleet silkkaa kuraa. Mitään mies ei pysty viemään kunnolla loppuun. Sipoonrannan rakennusprojektikin räjähti käsiin, eikä valmista tullut. Konkurssiuhan alla Harkimo onnistui keplottelemaan itsensä irti aloittamastaan projektista, jolloin maksumieheksi joutuivat muut. Tätä samaa menetelmää on noudattanut Harkimon idoli Donald Trump, joka muuten hänkin on syvällä venäläisten pussissa.

Kuinka moni tässä jutussa mainittu henkilö pääsee lopulta sovittamaan vanginvaatteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti