sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Enemmistö republikaaneista pitää koulutusta ja opiskelua haitallisena


Pew Research julkaisi äskettäin tulokset tutkimuksesta, jonka mukaan 58 prosenttia republikaaneista pitää koulutusta ja opiskelua haitallisena. Kaksi vuotta sitten Gallup kyseli samaa asiaa ja tuolloin 37 prosenttia republikaaneista piti koulutusta ja opiskelua haitallisena.

Jotkut pitävät opiskelua rahan tuhlaamisena. Tämä näkemys saattaa heijastaa sitä, että opiskelusta on tullut republikaaninen ajaman politiikan ansiosta niin kallista, että se nähdään turhana. Nuorilla ei yksinkertaisesta ole enää varaa opiskella. Tällä hetkellä opintolainojenkin kokonaissumma on yli triljoona dollari.

Kyselyyn vastanneista republikaaneista iso osa oli kuitenkin sitä mieltä, että opiskelu korkeakouluissa on aivopesua. Republikaanien lapset näet törmäävät ihan oikeaan tutkimukseen perustuvaan tietoon, jolloin heillä on käsissään raju kognitiivinen dissonanssi. Kaikki se mihin heidät on ehdollistettu, onkin pelkkää maagisen ajatteluun perustuvaa bullshittiä.

Sama republikaaninen joukko on myös ilmastodenialisteja, tiededenialisteja, rokotevastaisia yms. Sama joukko myös muodostaa uskonnollisen oikeiston, sen evankelikaaliset ja fundamentalistiset lahkot. Heille kaikki vastaukset löytyvät aavikkobarbaarien opaskirjasta, Raamatusta.

Toimivan demokratian edellytys on hyvin koulutettu ja informoitu väestö. Tähän ei maailmanhistoria tunne ainuttakaan poikkeusta. Republikaaneille demokratiakin näyttäsi olevan jotain saatanallista.

Farron Cousins oli aika ärsyyntynyt republikaaneille ohjelmassaan The Ring of Fire. Koulutusta ja opiskelua käsittelevän ohjelmasegmentin voi katsoa tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti