perjantai 10. marraskuuta 2017

Republikaanien ahdinko syvenee



Alkuviikosta republikaanit kärsivät pahan takaiskun osavaltioiden paikallisvaaleissa demokraattien saadessa suorastaan äänivyöryn. Nyt myrskyn silmässä on republikaanien kristofasistisen siiven ykkösnyrkiksi kaavailtu Roy Moore Alabamasta.

Moore epäillään pedofiliasta ja sopimattomasta laittomasta alaikäisten tyttöjen lähentelystä. Kuinka kummassa nämä kristofasistit kärähtävät aina joko talousrikoksista tai johonkin seksiin liittyvästä? Vain nämä rikokset aiheuttavat ylipäänsä mitään reaktioita republikaanien parissa.

Roy Mooren on tullut tunnetuksi Raamatun kirjaimellisesti ottavana ”tosiuskovana” literalistina. Tässä valossa ei lainkaan yllättävää, että typerin Moorea ja hänen toimintaansa puolustava väite sisälsi uskonnollisen elementin. Moorea puolustettiin sanomalla, että Maria oli alaikäinen ja Joosef keski-ikäinen mies ja silti heillä oli Jeesus. Täten asiassa ei ole mitään paheksuttavaa. Puolustuspuheessa ei mainittu lainkaan Jeesuksen neitseellistä sikiämistä.
Alabamassa on piakkoin täytevaalit, joissa valitaan Jeff Sessionsilta vapaaksi jäänyt senaattorin paikka hänen saatuaan oikeusministerin pestin. Sessions puolestaan on tutkinnan kohteena hänen valehdeltuaan Kongressille mahdollisista Venäjään liittyvistä yhteyksistään.

Moore itse kielsi häntä koskevien väitteiden todenperäisyyden sanoen väitteitä demokraattien salajuoneksi. Toisaalta Mooren kannattajista entinen Trumpin neuvonantaja ja Breitbart Newsin pääjehu, Steve Bannon, sanoi väitteitä republikaanien valtavirran masinoimaksi salajuoneksi.

Roy Mooresta on tässä blogissa ollut puhetta kerran aiemmin republikaanien esivaalien yhteydessä. Vastakkain olivat Bannonin kannattama Moore ja Donald Trumpin kannattama Luther Strange. Moore murskasi Strangen puolueen sisäisessä mittelössä.

Moore on tätä porukkaa, joka väittää Yhdysvaltain olevan kristitty valtio, kun perustuslain mukaan maa on sekulaari. Edelleen Moore esittää perustuslaillisen uskonnonvapauden koskevan vain kristittyjä. Moore vaatii homoseksuaalisen säätämistä jälleen laittomaksi.  Naisten paikka on sunnilleen nyrkin ja hellan tai nyrkin ja kullin välissä vielä siten, että perhesuunnitteluun oleellisesti liittyvä ehkäisy tehtäisiin laittomaksi. Mooren ajatukset ovat järjestäen seinähulluja.

Nyt kun Mooren ympärillä on kiehunut pari päivää, hänen tekemisensä ovat saaneet paljon valtakunnallistakin huomiota Mooren puoluetovereita myöten. Jopa kaikkein konservatiivisimmat senaattorit ovat sanoneet, että Mooren tulisi luopua ehdokkuudestaan. Tätä tuskin tulee tapahtumaan, sillä Moore on itse sanonut, ettei hän luovu ehdokkuudestaan. Alabamassa noudatettava vaalilaki ei sano asiasta juuri mitään.

Jos Moore voittaa Alabaman senaattorinvaalit, niin hänestä tulee iso ongelma senaatin republikaaneille. Eivätköhän puolueen muut senaattorit hankkiudu hänestä eroon jollain keinolla?

Republikaaneista on tullut pelkkä törkykasa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti