perjantai 3. marraskuuta 2017

Hassuttelua oikeistolaisten propagandasivustojen kustannuksella



Eilisen postauksen jälkeen jatkoin hassuttelua suomalaisen äärioikeiston verkkojulkaisujen kustannuksella päätyen murkut. org –saitille.

Tuo murkut.org näyttää keräävän äärioikeistolaisia kirjoituksia eri puolilta maailmaa. Uutisiksihan niitä ei voi kutsua, sillä propaganda on propagandaa, eikä muutu uutiseksi vaikka kuinka jonkin jutun nimeäisi uutiseksi. Toki murkut.org voi tehdä saitillaan melkein mitä lystää, mutta ko. saittia ei vain mitenkään ottaa vakavasti; ehkä ei ole tarkoituskaan.

Suomalaisten sivustojen lisäksi murkut.org kertoo siteeraavansa ulkomaisia lähteitä, joita ovat mm. Breitbart News, The Guardian, PressTV, Sputnik International, Spiegel Online, Infowars, Daily Stormer.

Noista em. sivustoista The Guardian ja Spiegel Online ovat ainoat uutislähteiksi kelpaavat julkaisut. Muut ovat silkkaa oikeistolaista propagandaa, joka yhden julkaisun, Daily Stormerin, tapauksessa on uusnatsien propagandaa.

Breitbartista ja Infowarsista on tässä blogissa ollut monta kertaa puhetta aiemmin, joten niiden ruotimiseen riittää lyhyt kertaus: Breitbart on amerikkalainen MVlehden  vastine, jota luotsaa Steve Bannon, tärkeä Trumpin avustaja, joka joutui lähtemään Valkoisesta talosta pienimuotoisten skandaalien takia. Infowars taas on Alex Jonesin salaliittoteorioihin keskittyvä pläjäys, jolla on pelkästään viihdearvoa, eikä mitään muuta.

PressTV on taas Iranin tasavallan valtiollinen englanninkielinen propagandakanava. Tämä on oikeastaan aika hauskaa, että äärioikeistolainen ja islamofobinen saitti nimeää iranilaisen kanavan lähteekseen. Ilmeisesti fundikselle kaikkein tärkeintä on olla fundis täysin riippumatta fundamentalismin suuntauksesta. Kristillinen ja islamilainen fundamentalismi eivät oikeastaan eroa millään merkittävällä tavalla toisistaan. Molempien päämääränä on teonomiaan pohjautuva teokratia, jossa ihmisten vapausoikeudet ovat poljetut maanrakoon. Fundamentalismi edellyttää aina totalitarismia ja päinvastoin.

Sputnik International on puolestaan Venäjän valtiollinen propagandakanava, jolla on toimintaan ympäri maailman. USA:ssa Sputnik on RT:n ohella tutkinnassa koskien Venäjän sotkeutumista vuoden 2016 vaalikierrokseen. On vähän harmi, että Sputnikia ja RT:tä koskevat tutkimustulokset ovat hautautuneet Trumpin hallintoa koskevan uutisoinnin alle. Ehkä vuosikymmenten päästä näihinkin asioihin palataan, kun ensin Trumpin tekemiset on kaluttu loppuun. Vielä 45 vuotta tapahtumien jälkeen Watergatesta riittää juttua, joten eiköhän Sputnik ja RT saa oman lukunsa aihetta koskeviin historiikkeihin-

Murkkujen ”uutisoinnin” lähteet ovat hauskaa ja viihdyttävää luettavaa siteerasipa murkut sitten suomalaisia tai muita lähteitä. Niihin on mahdotonta suhtautua vakavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti