lauantai 4. marraskuuta 2017

Breitbart koki kovia



Äärioikeistolainen amerikkalainen verkkojulkaisu Breitbart koki kovia tällä viikolla.

Hedge Fund miljardööri Robert Mercer (Renessaince Technologies) ilmoitti lopettavansa Breitbartin toimittaja Milo Yiannapoulosin rahoittamisen. Samassa yhteydessä Mercer myi omistusosuutensa Breitbert Newsista.

Milo on saanut paljon kyseenalaista huomiota syystä, että hän piti homoseksiä alaikäisten kanssa kannatettavana. Äärioikeistolaisen propagandan levittäminen on tuon edellisen lisäksi ollut Milon pääasiallisin tehtävä. Toimittajahan Milo ei oikeasti ole vaan hänen juttunsa ovat olleet enimmäkseen palkattomien vapaaehtoisten avustajien kirjoittamia.

Mercer pahoitteli sitä, että hän on Miloa tukiessaan tullut tukeneeksi valkoista ylivallan rasismia siten, että kansakunta on jakautunut kahtia haitallisella tavalla. Mercer sanoutui alt-rightin agendasta lopullisesti.

Mercer on tunnettu Trumpin ja republikaanien oikeistolaisimman suuntauksen rahoittaja. Nähtäväksi jää, mitä Mercer aikoo rahoillaan tehdä. Alt-rightia hän ei kuitenkaan ole enää tukemassa.

Breitbartin ykkösnyrkki on tietenkin Trumpin läheisenä avustajanakin hetken toiminut Steve Bannon. Mercer antoi myös ymmärtää, ettei hän allekirjoita kaikkia Bannonin päämääriä, mutta sen enempää Mercer ei kommentoinut Bannonin tekemisiä.

Huono uutinen asian suhteen on se, että Robert Mercer myi osuutensa Breitbartista tyttärelleen Rebekah Mercerille, jonka kerrotaan ainakin toistaiseksi jatkavan Breitbartin rahoittamista.

Yhdysvalloissa on meneillään mielenkiintoiset ajat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti