lauantai 4. marraskuuta 2017

Evankelikaaliset hylkäämässä liikkeensä Amerikassa syyttäen Trumpia



Evankelikaaliset ovat hylkäämässä liikkeensä Yhdysvalloissa syyttäen liikkeen huonosta maineesta Donald Trumpia ja hänen politiikkaansa. Asiasta raportoi luotettavana lähteenä pidetty The Guardian.

Evankelikaaliset kristityt sanovat, että heidän uskonsuuntauksestaan on tullut synonyymi Trumpin edustamalla poliittiselle suuntaukselle, eivätkä he halua olla asian kanssa missään tekemisissä. Jokaisen evankelikaalisen kristitytn oletetaan olevan automaattisesti Donald Trumpin ja republikaanisen kristofasistisen suuntauksen kannattaja. Näinhän ei tietenkään ole, mutta tilanne on nyt mikä on ja syyn saavat ottaa niskoilleen ne, jotka onnistuneesti mobilisoivat evankelikaaliset äänestäjät asioiden taakse, jotka ovat selvästi kristinuskon dogmien vastaisia.

Asiaa kommentoi mm. Billy Grahamin lapsenlapsi, Boz Tchividjian, jonka mukaan evankelikaaliset ovat diversiteetiltään heterogeenisempia kuin oikeistolainen Amerikan media antaa ymmärtää. Bozin kommentti on kuitenkin yksi tekopyhyyden ilmentymä: Hänen isoisänsä oli yksi uskonnon politisoinnin pioneeri jo 1950-luvulta alkaen.

Sekulaarin humanismin kannalta asia on tietenkin ilahduttava. Ehkä moni evankelikaalinen samalla luopuu haitallisesti uskonnostaan ja oppii elämään sovussa kanssaihmistensä kanssa.

The Guardianin jutun voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti