tiistai 21. marraskuuta 2017

Patriarkaatin uho ja tuho



Patriarkaatti on joutunut Yhdysvalloissa julkisen ryöpytyksen kohteeksi ja ihan aiheesta. #MeToo –kampanja on pitkästä aikaa poikinut kiihkeän debatin koskien seksuaalista ahdistelua. Nykyisen sanailu alkoi elokuvamoguli Harvey Weinsteinin tekemisten ruotimisesta, mutta parin viime viikon aikana eniten huomiota on saanut Alabamasta senaattoriksi pyrkivä republikaani Roy Moore.

Patriarkaatti on pulassa jopa niin taantumuksellisella alueella kuin Alabamassa. Patriarkaatti on nyt värvännyt naisia puolustamaan Moorea ja hänen edustamaansa patriarkaatin kristofasistista suuntausta.

Maanantai-aamuna MSNBC:n Monday –ohjelmassa Janet Porter väitti, että tosiuskova mies ei voi näytellä syytöntä ja tästä seuraa,  että Roy Moore on syytön. Porter edusti Faith2Action –järjestöä, joka on näitä vähemmän tunnettuja republikaaneja lähellä olevia kristofasistisia yhdistyksiä.

Porter esitti kaikenlaisia salaliittoteorioita siitä, kuinka Moore on lavastettu syyllikseksi. Ohjelman juontanut Ali Velshi ja Stephanie Ruhle ampuivat ne kaikki alas jättäen Porterin nikottelemaan.

Myöhemmin maanantaina samainen Janet Porter esiintyi CNN:llä Erin Burnettin juontamassa ohjelmassa. Tällä kertaa Porter väitti Mooren arvojen ja käytöksen olevan moitteettomia. Burnett ampui hänkin alas Porter sekopäiset väitteet.

Tässäkään ei vielä ollut kaikki. Hetkeä myöhemmin Valkoisen talon puhuva pää, Kellyanne Conway, oli vähän huolimaton siinä, että hän sanoi republikaanien tarvitsevan Mooren äänen senaatissa kun verolakien muutoksesta äänestetään.  Tästä syystä Moore täytyy valita, olipa hänen positionsa muissa asioissa mikä tahansa.

Maanantain tapahtumat ovat taas yksi esimerkki republikaanien uskonnollisen oikeiston korruptiosta ja siitä, kuinka moraalitonta heidän toimintansa on. Oma hypoteesini kuuluukin: Uskon ja sen äärisuuntauksen yhdistäminen äärioikeistolaiseen politiikkaan rapauttaa kaiken moraalin. En luottaisi yhteenkään uskovaan republikaaniin.

Maanantain tapahtumat voidaan nähdä patriarkaatin raivoisana tappeluna muutosta vastaan. On jo korkea aika syöstä patriarkaatti vallasta ja alkaa kohdella ihmisiä inhimillisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti