perjantai 17. marraskuuta 2017

#MeToo -kampanja on toiminut oikein hyvin



Muutama viikko sitten alkanut #MeToo –kampanja on toiminut Yhdysvalloissa oikein hyvin.

Seksuaaliseen ahdisteluun syyllistyneet miehet ovat saaneet kylmää kyytiä. Politiikan, viihdemaailman ja talouselämän tärkeimmistä vaikuttajista on paljastunut kaikenlaista epäeettistä juttua. Samalla moni uskonnollinen vaikuttaja piispoista evankelistoihin on paljastunut ahdistelijaksi. Miten nämä uskonnolliset vaikuttajatahot aina kompuroivat seksin ja rahan kanssa?

Lukuisat naiset ovat tulleet julkisuuteen omalla nimellään nimeten myös heitä ahdistelleet miehet. Asia on ollut monen tiedossa, mutta vasta nyt se on saanut ansaitsemaansa julkisuutta. Muutama vuosi sitten samanlaisia paljastuksia tehtiin pedofiileistä. Se debatti on vähän laantunut, mutta onneksi ei ole laantunut kokonaan.

Jos jonkinlaista syytä ahdisteluun on etsitty. Ainakin Amerikassa voidaan pistää patriarkaalisuuden piiriin. Vaikka tiukka patriarkaalisuus ei olisikaan kovin ilmiselvää, mutta patriarkaalisuus kytee pinnan alla. Paljon ovat feministit saaneet aikaan, mutta paljon on vielä tehtävää. Ongelmaan tuskin saadaan kestävää ratkaisua ennen kuin me miehet puutumme ahdisteluun missä ikinä sellaiseen törmäämme.

Monella julkisuudessa ryvettyneellä miehellä näyttäisi henkilötietojen mukaan olevan tyttäriä. Miten hitossa nämä ahdistelijat pystyvät puolustelemaan tekemisiään tyttärilleen? Patriarkaatin jäänteet olisi syytä kitkeä lopulta koko yhteiskunnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti