lauantai 28. toukokuuta 2016

Kristillisdemokraatit vastustavat lapsiavioliittojen kieltämistä



Kansanedustaja Tytti Tuppurainen ehdottaa, että lapsiavioliitot tulisi kieltää Suomessa. Asia on saanut kannatusta Eduskunnassa, mutta kuinka ollakaan Kristillisdemokraatit haraavat vastaan muutaman Perussuomalaisen peesatessa.

Tuppurainen: Tämä tuli myönteisenä yllätyksenä. Erinomaista, että hallituspuolueen edustajat ovat nyt tässä asiassa liikkeellä. Uskon, että tämä nyt patistaa [oikeus- ja työ-] ministeri [Jari] Lindströmiä (ps.) viemään asiaa eteenpäin kun päähallituspuolueen edustajatkin ovat asiassa liikkeellä, Tuppurainen sanoo Uudelle Suomelle.

Tuppurainen: Emme me voi kritisoida muita maita, joissa tämä on vakikäytäntö, jos meillä itsellämmekin on tällainen poikkeusmahdollisuus olemassa. Ihmisoikeuskysymyksissä pitää näyttää esimerkkiä, hän sanoo.

Uusi Suomi: Eduskunnan lähetekeskustelussa kiinnitettiin huomiota siihen, että raskaana olevan alaikäisen kohdalla voitaisiin harkita avioliittoa.

Tuppurainen: Se on minusta väärä päättely. Jos alaikäinen on raskaana hän tarvitsee kyllä tukea, mutta se ei ole avioliitto se tapa, jolla tukea osoitetaan. Se on syytä rajata täysi-ikäisyyteen. 

Uusi Suomi: Hänen mielestään on ”patriarkaalinen, vanha ja konservatiivinen ajattelutapa”, että alaikäistä äitiä pitäisi tukea antamalla hänen mennä naimisiin ennen kuin täyttää 18 vuotta. 

Tuppuraisen aloite herätti juttua myös keskustelupalstoilla. Krisujen vastahankainen suhtautuminen ei juuri saanut ymmärrystä. Seuraavassa muutama poiminta keskusteluista.

Etkös tiedä että suuri osa näistä lapsiavioliitoista on uskovissa perheissä? nehän tuppaa äänestämään KD:tä? vai luuletko että uskovat äänestää vihreitä? tai vasemmistoliittoa? KD naiset ei muuten ole kieltämässä lapsiavioliittoja vaan kirjoittelee tällaista netissä:
" KD Naiset pitää ehdottoman tärkeänä, että luvan myöntäjä tapaa avioliittoon haluavat henkilökohtaisesti ja varmistuu hakemuksen vapaaehtoisuudesta ja syistä.
KD Naiset ehdottaa lain muuttamista niin, että avioitumiselle asetetaan useimpien muiden Euroopan maiden tapaan 16 tai 17 vuoden alaikäraja. Myös osapuolten ikäeroon tulee kiinnittää erityistä huomiota."
eli jatketaan vaan kun kannattajat haluaa näitä avioliittoja solmia. mutta täysi-ikäinen ei tarvitse katos kuitenkaan olla KD naisten mielestä.

Ja lisää…
Kristiilisissä piireissä on myös pitkät perinteet lasten sopu-avioliitoista, jossa vanhemmat sopivat keskenään naittavansa lapsiaan.

"Pariskunta luki, että poikkeusluvan pystyi saamaan vetoamalla uskonnollisiin tai kulttuurisiin syihin. Jenna kirjoitti hakemukseensa hakevansa ”lupaa mennä alaikäisenä naimisiin uskonnollisista syistä”.

Vaikea onkin kuvitella, mikä tarve muilla kuin erimerkkisillä konservatiivisilla uskovaisilla voisi olla päästä naimisiin alaikäisinä. Tunteeko kukaan ainuttakaan noihin piireihin kuulumatonta, jonka mielestä seksiä saa olla vain avioliitossa? Voin itse vastata itselleni, että helpommin löytyy neula heinäsuovasta.

Kristittyjen ansiosta edelleenkin lapsiavioliitot on sallittuja Suomessa.
Lapsiavioliitot ovat ihan Raamatun mukaisia ja siksipä KD:n väki ei halua siitä luopua.

Olisihan noita kommentteja ollut satamäärin, mutta tuossa vain muutama ketjun alusta.

Uuden Suomen juttu löytyy tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti