keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Patmoksen Ahvion vappuhoureet



Patmoksen Juha Ahvion kirjoitti Vappuna taas viikoittaisen blogin. Kevätaurinko lienee sekoittanut miehen pään, sen verran sekavaa settiä faktavapaalta vyöhykkeeltä taas punnerrettiin Patmoksen sivuille. Kirjoittipa Ahvio politiikasta, niin heppu selvästi hourii.

Tällä kertaa Ahvion lähdemateriaalina oli Heidelbergin katekismus. Siihen opukseen Ahvio on ennekin viitannut.

Ahvio: ihmiseksi inkarnoitunut Kristus on kuollut Välimiehenä sovittaakseen syntimme, mutta on myös voittanut kuoleman, noussut ylös kuolleista ja on astunut taivaaseen hallitakseen Suvereenina Herrana paitsi seurakuntaansa myös kaikkien kansojen ja koko historian kulkua sen lopullisinta hyvää täyttymistä kohden.

Noinhan se änkyröiden mielestä menee, mutta kun asiaa vaivautuu edes hiukan miettimään, niin ihan täyttä humpuukiahan tuo väite on. Aika harhaista toiveajattelua Ahviolta.

Ahvio: Kristuksen taivaaseenastuminen on keskeinen kristologinen eli Kristuksen persoonaan ja työhön liittyvä totuus, joka osoittaa, että Välimiehen tehtävänhoidon kannalta tarkasteltuna ihmiseksi inkarnoitunut ja kärsinyt Kristus on siirtynyt niin sanottuun korotuksen tilaan.

Kuinka monta kertaa tämä on sanottava? Nuo uskovat vääntävät selvästi epätoden väitteen nimeämällä jonkin totuudeksi. Totuus tulisi olla todennettavissa, mutta ei Ahvio eikä kyllä kukaan muukaan pysty osoittamaan tuota todeksi. Aika epärehellistä touhua!

Ahvio: …Kristuksen taivaaseenastumisessa, joka oli todellinen ajallis-historiallinen ja paikallinen tapahtuma.
Ei muuten ollut vaan pelkästään myytti, jonka myytinmurtajat ovat kumonneet jo monet kerrat.

Ahvio: Täältä Kristus on yhtä ajallis-historiallisesti ja inhimillis-ruumiillisesti tuleva kerran takaisin toisessa tulemuksessaan.
*hymyilee* Tuskin Ahvio itsekään uskoo tuollaista puppua.

Jos tuo Jeesus-heppu oli toiminut kuten Ahvio kirjoituksessaan väittää, niin kaikki luonnonlait olisi pitänyt kumota. Sellaista Jumalaa ei ole, vaikka jotkut niin kovasti haluavatkin uskoa. Ahvionkaan vakuuttelut eivät riitä, sillä äijähän selvästi hourii.

Loput jutusta on saman puppugeneraattorin tuotetta, eikä ansaitse tämän enempää huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti