lauantai 21. toukokuuta 2016

Negatiivinen uskonnonvapaus peittoaa Päivi Räsäsen propagoiman Suvivirren



Pari päivää sitten Päivi Räsänen heitti taas täyttä tuubaa Uuden Suomen Puheenvuoro –palstalla kirjoituksellaan, jonka otsikko oli Jo joutui armas aika!

Koulujen lukuvuoden lähestyessä loppuaan nämä uskonsankarit propagoivat uhanalaisena pitämänsä Suvivirren puolesta. Tällaista tapahtuu Suomessa vuonna 2016. Olisi jo aika luopua kaikesta huuhaasta ja hömpästä julkisen rahoituksen parissa olevan koulutyön yhteydessä.

Päkän ensimmäinen teesi kuuluu: Uskonnonvapauslakia on usein tulkittu väärin painottaen negatiivista uskonnonvapautta.

Patologisena valehtelijana ja propagandistina Räsänen yrittää vakuuttaa, että tuo olisi fakta. Näin ei kuitenkaan ole. Negatiivinen uskonnonvapaus, vapaus olla uskomatta yhteenkään jumalhahmoon, on oletusarvoisesti ensisijainen. Jokainen voi sitten vapaasti uskoa vaikka kuinka hölmöihin juttuihin, mutta yrittäessään taivuttaa muut joko pakolla tai suostuttelulla oman ideologiaansa, niin ollaan alueella, jota negatiivinen uskonnonvapaus suojelee.

Pitkin hampain Päkä joutuu myöntämään: Oppilaalla on kyllä oikeus omantunnon syistä kieltäytyä uskonnon harjoittamisesta, esimerkiksi koulujumalanpalveluksesta.

Tuo pointti selvästi vituttaa Päkää. Näinhän ei tietenkään saisi missään tapauksessa olla, vaan kaikkien tulisi taipua juuri Päkän uskoon. Sellainen taivuttelu on jo lasten hyväksikäyttöä, mutta nämä uskonsankarit ovatkin valmiita ihan mihin tahansa kuvitellun jumalansa nimissä.

Päkä jatkaa: Kristillisen kulttuuriperinnön sisällyttäminen koulun päättäjäisjuhlaan ei siis edellytä ennakkoilmoitusta tai lupien kyselemistä huoltajilta.

Näinhän se on – valitettavasti. Negatiivinen uskonnonvapaus ei toteudu tässäkään tapauksessa. Jos asiasta oikein aletaan vääntää, niin kyse on perustuvanlaatuisista ihmisoikeuksista, joihin kuuluu vapaus välttyä haitallisilta uskonnollisilta riiteiltä ja rituaaleilta.

Lisäksi Päkän ”kristillinen kulttuuriperintöä” on enää anekdootti kellastuvilla historiankirjan sivuilla.  Kristinusko ei lopulta ole mitenkään suomalaista vaan tänne miekkalähetyksellä tuota epäterveellistä kamaa.  Onneksi nyt kouluikäiset ovat Suomen historian uskonnottomin väestönosa. Heissä on tulevaisuus, joten parempaa on odotettavissa kunhan he tuosta vähän varttuvat. Slloin päiviräsäset ovat marginaalin marginaalissa ja hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti