torstai 19. toukokuuta 2016

Puolimatka on juuttunut syntiinlankeemukseen



Uudestisyntynyt professori Tapio Puolimatka on viimeaikaisessa mielipidekirjoittelussaan siirtynyt homoista puhumisesta yleiseen tiedekeskusteluun, mutta kuten arvata saattaa, niin tuloksena on pelkkää skeidaa.

Parissa lukemassani Puolimatkan kirjoittamassa kirjassa kaikkiin tieteellisiin kysymyksiin vastauksena on Jumala. Se on professori melkoinen pohjanoteeraus. Usko on samentanut Puolimatkan ajattelun niin, ettei hänestä ole edes tiedemiehen irvikuvaksi.

Kaikkiin pohtimiinsa kysymyksiin Puolimatka yrittää keksiä jollain tavalla sopivia argumentteja. Nekin argumentit ovat ihan täyttä huttua, kuinkas muuten. Lopulta Puolimatkan heikko kohta on syntiinlankeemus. Puolimatka oikein rypee syntiinlankeemuksen parissa.

Syntiinlankeemusta koskien Puolimatka vain joutuu toteamaan syntiinlankeemuksen tapahtuneeksi asiaksi. Tämä se vasta hölmöä onkin: Kirjaimellisesti Raamattua lukeva Tapio joutuu tässä tapauksessa hyväksymään myös puhuvan käärmeen reaalimaailman oliona. Puolimatkalle voi vain hymyillä vienosti, jos haluaa olla hänelle kiltti, mutta minäpä en halua vaan väitän Tapiota pahasti harhaiseksi, joka on psykiatrin tarpeessa.

Syntiinlankeemuksen myötä Puolimatka ajautuu epistemologiseen pessimismiin. Tämä tarkoittaa sitä, että Tapio ei voi tietää mitään ilman Jumalaa ja silloinkin hänen tietonsa on vajavaista. Tapio toki saa uskoa noin hölmöihin juttuihin, mutta kun hän propagoi sitä yleispätevänä periaatteena ilman vähäisintäkään evidenssiä, niin tämä merkitsee sitä, että uudestisyntynyt professori Puolimatka ansaitsee paljon paskaa niskaansa ja vielä vähän enemmänkin.

Myös professorin vaimo, Mia Puolimatka, on näitä ”syntisiä”. Hupaisaa, että hänkin on kasvatustieteiden tohtori. Tämä koominen kaksikko on kyllä suomalaisen tiedemaailman pelleistä ihan omaa luokkaansa.

Tapsa ansaitsi Aasinlakki-palkinnon ihan joka viikko.

1 kommentti:

  1. Kannattaisiko tuon lapsellisen nimittelyn asemesta harkita jopa ihan asiallista argumentointia?Jatkuvaa kiukkuista parahtelua.:/ Eipä tätäkään palstaa jaksa seurata, kun ei edes yritetä olla uskottavia ja objektiivisia - ihan itsensä takia siis; tuolla taktiikalla saattaa jäädä yksin mouruamaan.

    VastaaPoista