lauantai 7. toukokuuta 2016

Yhä useampi amerikkalainen pitää kristinuskoa ääri-ilmiönä



Amerikkalainen kristillinen ”tutkimuskeskus” Barna Group on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan yhä useampi amerikkalainen pitää kristinuskoa ääri-ilmiönä ja haitallisena sellaisena.

Mikäli tuohon Barna Groupin tutkimukseen on luottamista, niin kehitystä voi pitää ilahduttavana. Historia on täynnä kristinuskon aiheuttamia haittoja. Sama kyllä pätee kaikkiin muihinkin uskontoihin.

Tuon tutkimuksen mukaan amerikkalaisten mielestä evankelinen protestanttisuus ja vakaumuksellinen katolilaisuus ovat niitä kristinuskon haitallisimpia suuntauksia. Kun katsoo näitä kiihkoilevia tv-evankelistoja, niin asia on aivan selvä: sellainen kristinusko hipoo mielipuolisuutta.

Tutkimuksessa selvitettiin amerikkalaisten mielipiteitä kristinuskosta ääri-ilmiönä. Ääri-ilmiöinä pidettiin julistamista julkisella paikalla, käännytysyrityksiä, uskonnollisten painotuotteiden jakamista. Kaikkia suuntauksia koskien uskonnon varjolla tehty väkivalta ja vaatimus lääkehoidosta kieltäytymiselle perustuen uskoon, olivat amerikkalaisten mielestä ääri-ilmiöitä. Samoin lasten indoktrinointia kristinuskoon moni piti ääri-ilmiönä.

Barnan toimitusjohtaja David Kinneman turhautui tuloksista. Kinnemanin mukaan aiemmin toimintoja pidettiin ääri-ilmiöinä, mutta nykyään ääri-ilmiöiden kategoriaan kuuluvat uskomukset. KInneman saa turhautua ihan itsekseen. Kun näistä haitallisista uskonnoista vihdoinkin ollaan pääsemässä eroon, niin ihmiskunnan tulevaisuus vaikuttaa valoisalta. Sitä ennen uskovat taitavat kuitenkin pyrkiä maksimaalisiin tuhoihin ja haittoihin pelkän vitutuksen takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti