torstai 3. tammikuuta 2019

Spektaakkeleita luvassa, uusi kongressi aloittaa tänään


Tänään on luvassa pienimuotoinen spektaakkeli uuden kongressin aloittaessa toimintansa. Marraskuussa 2018 käydyissä vaaleissa kaikki edustajainhuoneen ja kolmannes senaatin edustajista meni vaihtoon. Aika moni kokenut poliitikko säilytti paikkansa, mutta demokraatit saivat edustajainhuoneeseen huomattavan enemmistön. Aika moni heistä edistyksellinen, vähemmistöryhmiin kuuluva ja naisia valittiin demokraattien riveistä ennätysmäärä.

Odotettavissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, isoja ja pieniä spektaakkeleita; jos ei heti ensimmäisenä päivänä niin ensimmäisen vuoden kuluessa. Seuraavat vaalit pidetään marraskuussa 2020 ja sitä ennen ehtii tapahtua vaikka mitä mielenkiintoista.

Ensimmäisenä kaiketi yritetään avata osittain suljettu liittovaltion hallinto. Trump ei saa muuriaan ja tässäkin asiassa demokraatit marssivat kohti voittoa. Hienoa!

Yhdysvaltain valtiovarainministeri julkaisi eilen luvut, joiden mukaan liittovaltion velka on kasvanut Trumpin kaudella 2 triljoonalla dollarilla. Luku on isompi kuin kukaan osasi odottaa, mutta silti se ei hämmästyttävä.

Republikaanien korruption päämääränä on viimeisen 40 vuoden aikana ollut valtiovarainministeriön kassan kuivattaminen siten, että republikaanien rikollinen miljonäärisiipi voi jatkaa tuhlailevaa yltäkylläistä elämäänsä niillä rahoilla, jotka on tarkoitettu valtion yhteisen hyvän edistämiseen.

Tällä hetkellä lähes tusina liittovaltion ylimpään johtoon kuuluvaa on tutkinnan alaisena koskien liittovaltion varojen väärinkäyttöä.

Triljoonan dollarin veronkevennykset yrityksille ja rikkaille yksityishenkilöille tekivät ison loven valtiovarainministeriön kassaan. Toinen samanlainen lovi on syntynyt vain ja ainoastaan republikaanisen hallinnon korruption takia.

Tuolla triljoonalla dollarilla yritykset ostivat takaisin omia osakkeitaan pönkittääkseen pörssikurssiaan, mutta vikaanhan se meni, ja talouden kääntyessä laskuun republikaanisen rosvouden ansiosta, pörssikurssit päätyivät joulukuussa laskuun ja koko triljoona paloi kokonaan.

Tässä lähtötilanne uusille spektaakkeleille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti