lauantai 19. tammikuuta 2019

Uskonnollisen oikeiston epärehellinen twist, Falwell Jr. taas asialla


Konservatiivinen ja patavanhoillinen lehti, Wall Street Journal, julkaisi pari päivää sitten pienen uutisen, joka toi jälleen kerran esille republikaaninen taakse ryhmittyneen uskonnollisen oikeiston rikollisen korruption. Asialla häärivät taas evankelikaalinen kristofasisti, Jerry Falwell Jr, sekä Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen, joka puolestaan aloittaa maaliskuussa kolmen vuoden kakun lusimisen.

Uskonnollisen oikeiston on aina saatava mihin tahansa asiaan epärehellinen twist. Tällä kertaa kyseessä oli mielipidekyselyn tulosten väärentäminen ja väärennetyn tiedon levittäminen verkossa.

Episodi oli lyhyesti seuraava:

Mielipidekyselyn tulokset oli saatava myönteisemmäksi Donald Trumpille. Nämä tulokset oli saatava leviämään mahdollisimman laajalle. Tehtävään valittiin Falwellin johtaman kristofasistisen opinahjon, Liberty Universityn, tietotekniikasta vastaava yritys. Liberty Universityssä ei tapahdu mitään sellaista, mitä Falwell Junior ei tietäisi.

Tiettävästi väärennetyn tiedon levittäminen onnistui erinomaisesti, mutta sitten alkoi episodin absurdi vaihe.

Cohen oli luvannut maksaa yrityksen edustajalle 50 000 UDS, mutta lopulta Cohen maksoi vain 13 000 USD ja senkin käteisenä, joka oli Walmartin kauppakassissa. Tämän jälkeen Cohen oli tarinan mukaan laskuttanut toimeksiantajaltaan täyden summan. Tarina ei kuitenkaan kerro saiko Cohen 50 000 USD:n summan.

Tästä ei ole kuin pari viikkoa kun samainen Wall Street Journal raportoi kuinka Falwell Jr oli järjestänyt rahanpesutarkoituksessa 1,8 miljoonan dollarin lainan uima-allasvahdille ja siinäkin operaatiossa Michael Cohen oli mukana.

Jerry Falwellin johtamat puulaakit ovat uskonnollisiksi yhteisöiksi naamioituja bisnesimperiumeja. Jokainen niistä toimii joko rikollisesti tai ainakin harmaalla alueella. Uskonto on antanut näille rikollisille toimille oikeutuksen. On perin valitettavaa, että noista em.  rikoksista joutuu edesvastuuseen todella harvoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti