keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Evankelikaalisten rivit rakoilevat mutta korruptio syvenee


Aina kun evankelikaaliset sanovat tai tekevät jotain typerää, niin se ei ole uutinen, mutta se on uutinen, että evankelikaalisten rivit rakoilevat; ei paljon mutta kuitenkin.

Evankelikaalisten sadismista on tullut kristinuskon kokokuva Yhdysvalloissa, vaikka heitä on maksimissaan ehkä kolmannes amerikkalaisista kristityistä. Kristinusko on jo perusteiltaan sadistista ja julmaa: kaikki oman kuppikunnan ulkopuolisiin tulee suhtautua sadistisen julmasti, eikä väkivaltakaan ole poissuljettujen toimintatapojen joukossa.

Republikaanisen puolueen taakse ryhmittyneen uskonnollisen oikeiston sekopäisin joukko, etelän baptistit (Southern Baptist), on tehnyt uskonnosta poliittisen ideologian ja ideologiasta uskonnon. Tätä on toteutettu nyt yli 40 vuotta.

Aika ajoin joku vähemmän tunnettu evankelikaalinen nousee liikkeen johtavia sadisteja, Jerry Falwell Junioria ja Franklin Grahamia vastaan. Metaforisesti Falwell ja Graham ovat myyneet sielunsa todella halvalla.

Alabamalainen pastori, Alan Cross, sanoi muutama päivä sitten, että Falwell Junior on korvannut Jeesuksen Trumpilla. Cross on harvinaisen oikeassa. On helppo osoittaa, kuinka Falwell on oikein malliesimerkki republikaanien evankelikaalisen sadismista ja korruptiosta; kaikesta ikävästä mikä juontaa yhdestä kristinuskon tulkinnasta.

Ennen Joulua Falwell Juniorian uutisoitiin tehneen hämäriä rahansiirtoja. Vähän mutkan kautta tällä oli yhteys Donald Trumpin korruptioon. Falwell oli myöntänyt 1,8 miljoonan dollarin lainan jollekin uima-allasvahdille ja sitten tämä allasvahti oli nimetty jonkin lomakohteen manageriksi.

Lainan oli junaillut Trumpin asianajajana kunnostautunut Michael Cohen. Cohen on saanut rikoksistaan kolmen vuoden tuomion ja lusiminen alkaa maaliskuussa 2019. Lisää syytteitä on Cohenille tulossa kunhan tutkimukset etenevät. Tuleeko vankeusrangaistukseen lisää vuosia, selviää aikanaan.

Tuo Falwellin iso rahansiirto olisi jäänyt kokonaan huomiotta, mutta se tuli esiin jonkun oikeuteen toimitetun dokumentin alaviitteissä. Uutisointi ei kertonut mihin tapaukseen Falwellin rahat suoranaisesti liittyvät, mutta kun asialla ovat Falwell ja Cohen, on jokseenkin selvää, että kyse on oletusarvoisesti rikollisesta toiminnasta.

Tällainen toiminta on aivan jokapäiväistä evankelikaalisille republikaaneille. Kaikki rikollinen ja moraaliton toiminta on heille mitä parhainta kristillisyyttä.

Alan Crossista lisää tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti