tiistai 29. tammikuuta 2019

Evankelistojen kristillinen totalitarismi


Uskontoa sivuavilla keskustelupalstoilla kiihkoilevat ”evankelistat” haastetaan kerta toisensa jälkeen. Kadunkulmissa evankelioivat ovat hekin vähentyneet. Silloin harvoin kun joku sellaiseen ryhtyy, niin aina löytyy joku, joka haastaa katuevankelistan. Evankelistan kiemurtelua on hauska seurata.

Syykin on selvä: evankelistat puhuvat silkkaa paskaa väittämällä selvästi epätosia asioita tosiksi. Ihmiset eivät pidä paskapuheesta. Yleisölle on aivan selvää, että uskonto (aivan kaikki uskonnot) ovat haitallisia tuottaen pelkästään uusia uskonnon uhreja.

Kaikkialla missä uskontojen vaikutus on vähentynyt, siellä on saatu aikaan positiivisia yhteiskunnallisia muutoksia. Orjuuden vastustaminen oli aluksi sekin jumalanpilkkaa, samoin naisten äänioikeuden ajaminen. Työväestön oikeuksien ajaminen, oli taas Jumalan tahdon vastustamista. Esimerkkejä riittää. Uskonnot ovat aina ja poikkeuksetta eriarvoisuutta ajavia. Maailman levinnein fiktiivinen kirja, Raamattu, on paras esimerkki siitä, kuinka tappavan haitallista se on, kun fiktiivisestä teoksesta johdetaan kategorisia imperatiiveja.

Kristinuskon fundamentalistisimmat nykymuodot ovat silkkaa valtapolitiikkaa, jonka tarkoituksena on tuottaa autoratiivinen ja totalitaristinen yhteiskunta. Muunlaista yhteiskuntaa ei raamatunlauseista voi edes johtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti