keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Kristillisten konservatiivien viimeinen ponnistus


Viimeisenä voimanponnistuksena konservatiivit pyrkivät saattamaan voimaan autoratiivisen ja totalitaristisen yhteiskuntajärjestyksen. Tätä voidaan kutsua myös vähemmistön diktatuuriksi.

Kristittyjen konservatiivien ja oikeistopopulistien yhdistävänä tekijänä on epätosia väittämiä esittävä retoriikka ja kuvitteelliset uhkakuvat.

Kristilliset konservatiivit maalailevat uhkakuvia moraalisesta rappiosta, maahanmuuttopolitiikan tuomasta kuvitteellisesta islamisaatiosta, kristittyjen vainoista jne. Kaikki on kuitenkin epätosista premisseistä johdettuja epätosia johtopäätöksiä.

Kaikkein paatuneimmat fundikset taitavat olla myös kaikkein kriittisimpiä kansainvälistä yhteistyötä kohtaan, paitsi jos yhteistyötä voidaan puolustaa evankelioimisella. Uhkakuvat eivät perustu realiteetteihin ja faktoihin vaan sentimentaaliseen primitiiviseen fiilistelyyn. Täten konservatiivien kannatuksesta ainakin osa selittyy uskonnon ja populistisen politiikan liitolla.

Nämä fundikset, populistiset poliitikot ja muut kuppikunnat ovat niitä, joihin faktat eivät tehoa. Vaikka tuolle sekalaiselle joukolle esittäisi asiat ihan vääntämällä rautalangasta, niin tulos on yhtä tyhjän kanssa. Fundamentalismi ja populismi edellyttävät kategorista denialismia. Toisinaan tämä tekee heistä hassuja höpöttäjiä, mutta yleensä he aiheuttavat sen sortin haittoja, että noiden haittojen korjaamiseen kuluu tolkuttoman paljon muutenkin rajallisia resursseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti