perjantai 11. tammikuuta 2019

Konservatiivisuus kuuluu yhteiskunnan marginaaliin


Pitkästä aikaa kävin lukemassa Uuden Suomen Puheenvuoroa. Siellä jatkuu sama meno kuin ennenkin. Aina vaalien lähestyessä persut valtaavat palstatilan. Heille voi antaa yhden aktiivisuuspisteen, mutta paskapuheet eivät muutu faktoiksi, eikä paskapuheesta voi johtaa relevantteja toimintaohjeita.

Eilen kävin myös lukemassa Patmoksen Juha Ahvion blogeja lähetyssäätiön verkkosivuilta. Sama mitä tuossa edellä sanoin persuista, pätee myös itsensä konservatiiviseksi kristityksi identifioimaan Juha Ahvioon. Paskapuhemittari hyppää ihan tappiin Ahvion tilityksten takia.

Tämä konservatiivinen joukko operoi sen verran harhaisten väitteiden alueella, että olisi jo korkea aika ryhtyä debunkkaamaan heidän väitteitään kaikkialla missä sellaisiin ikinä törmääkään. Me edistykselliset liberaalit olemme olleet kovin kilttejä noita konservatiiveja kohtaan. Konservatiivien tuottamaan mölyyn on vastattu huvittuneen hilpeällä hymyllä. Ehkä tähän tarvitaan muutos: vasta-argumentit ja erityisesti kansalaisaktivismi olisi juuri nyt tarpeen, jotta konservatiivit eivät enää pääsisi aiheuttamaan lisää haittoja.

Olen tietenkin seurannut vain kahden maan, USA:n ja Suomen, politiikkaa aktiivisesti. Edellä kuvattujen konservatiivien kannatuspotentiaali ei kummassakaan maassa riitä enemmistöasemaan, mutta silti heidän aiheuttamansa haitat ovat suhteessa suuremmat kuin maksimaalinen kannatuspotentiaali.

Konservatiivien kannatuspotentiaali Yhdysvalloissa liikkuu maksimissaan 40 prosentin vaiheilla, varmuudella kolmannes väestöstä voidaan luokitella konservatiiveiksi. Suomessa konservatiivin määritelmä on hieman eri, mutta sovellettaessa amerikkalaista määritelmää, konservatiivien kannatuspotentiaali on ehkä 15 prosenttia. Tämä luku koostuu kristillisdemokraattien ja persujen yhteenlasketusta kannattajakunnasta. Suomessa konservatiiveja löytynee myös muiden puolueiden riveistä, valitettavasti.

Yhteiskunnallisen debatin yhteydessä sekä Suomessa että USA:ssa on esitetty väite, että kansa olisi jakautunut kahtia. Oletetaan väitteen pitävän paikkansa, vaikka todellisuudessa joko on kaiketi tapahtunut useampaankin osaan.

Oikeastaan on hienoa, että kansa on jakaantunut edellä kuvatulla tavalla. Konservatiivien aiheuttamat haitat ovat vihdoinkin joutumassa suurennuslasin alle. Kun yhtälöön lisätään konservatiivien kaikinpuolinen korruptio, niin paradigman vaihdos on paikallaan: konservatiivisuus kuuluu yhteiskunnan marginaaliin ja sielläkin siihen kaikkein synkimpään ja syvimpään päähän.

Totta helkkarissa olen vihainen, kun konservatiivit ovat järjestelmällisesti kaikkea edistystä ja ihan mitä tahansa muutosta vastaan. Ihmiskunnan tila olisi toinen, jos konservatiivien aiheuttamiin haittoihin olisi puututtu aktiivisesti.

Suomessa tilanne on paljon parempi kuin Yhdysvalloissa. Pienessä maassa edistyskin saavuttaa väestön ripeämmin.

Mitä sinä olet tehnyt tänään konservatiivien aiheuttamien haittojen ehkäisemiseksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti