maanantai 14. tammikuuta 2019

Lapset ovat pahoja riiviöitä


Äärioikeistolaiseen Oikea Mediaankin kirjoittava taloustieteen professori Matti Viren julkaisi Uuden Suomen Puheenvuorossa lasten lukumäärää koskevan blogin, joka oli otsikoitu: Minne ovat lapset kadonneet?

Viren kirjoituksen otsikon kysymys oli naivin lapsellinen. Vastaus kuuluu: Ei minnekään! Lapsia vain syntyy nykyään vähemmän kuin ennen ja hyvä niin. Vähän psykologisoimalla asiaa voidaan sanoa: Lapset ovat pahoja riiviöitä. Vaatii vähän viiston persoonallisuuden, jos haluaa lapsia.

Virenin kirjoituksesta löytyy kaikki elementit, joilla naisia on syyllistetty asian johdosta. Jotenkin asiaa kääntyy aina naisten syyllistämiseksi, jos nainen on katsonut, että lisääntyminen ei ole hänelle millään tavoin relevantti menettelytapa.

Viren kirjoituksen elementeistä näkyy kaikki kristillisen konservatismin ikävimmät piirteet, vaikka Viren ei vuodatuksessaan viittaa uskonnolliseen konservatismiin. Viren blogin kommenteista löytyy muutama uskonnolliseen konservatismiin vetoava avautuminen.

Ei ole lainkaan yllättävää, että professori Viren ja Patmoksen häijy dosentti, Juha Ahvio, mahtuvat kirjoittamaan saman julkaisun (Oikean Median) sivuille. Toinen ratsastaa Jeesuksella ja toinen on muuten vaan aasi.

Näille konservatiiveille, olipa kristitty konservatiivi tai ei, on ilmeisesti mahdoton ajatus, että lapsia ei vain yksinkertaisesti haluta. Syitä etsitään milloin mistäkin, mutta se kaikkein yksinkertaisin selitys jätetään huomiotta. Ockhamin partaveistä käyttämällä asia saa yksinkertaisimman selityksen: Lapset ovat pahoja riiviöitä, eikä sellaisia haluta.

Virenin tilityksen voi käydä lukemassa tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti