tiistai 15. tammikuuta 2019

Rukousaamiainen 2017: venäläiset korruptoivat Huhtasaaren, Soinin ja Laukkasen


Venäläiset eivät pelkästään korruptoineet USA:n vaaleja vuonna 2016 vaan he korruptoivat myös republikaaneja tukevat järjestöt. Yksi tällainen oli vuosittainen Kansallinen rukousaamiainen (The National Prayer Breakfast).

Vuonna 2017 tuohon Washington D.C:ssä järjestettävään tilaisuuteen osallistuivat suomalaisista ainakin Laura Huhtasaari, Timo Soini ja Antero Laukkanen.

Perjantaina 11.1.2019 Raw Story referoi The Young Turksin raportointia aiheesta: Rukousaamiainen on päätynyt erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkintaan. Tämä ei oikeastaan ole lainkaan yllättävää, sillä uskonnollinen oikeisto on aika helposti korruptoitavissa.

Rukousaamiaisen korruptoimisen taustalla hääri kolmekymppinen venäläisnainen, Maria Butina, joka narahti vakoilusta Venäjän hyväksi. Butina odottaa vankilassa oranssit haalarit yllään lopullisen tuomion julistamista. Butina on kuitenkin sopinut yhteistyöstä Muellerin johtamien tutkijoiden kanssa. Tämän yhteistyön tuloksena on paljastunut uskonnollisen oikeiston kokoontumisenkin korruptoiminen.

Aivan ensimmäiseksi julkisuuteen on tullut tieto siitä, kuinka Butina korruptoi NRA:n (National Rifle Association). NRA:n kautta virtasi kymmeniä miljoonia dollareita republikaanien vaalikampanjoihin ja aivan erityisesti Donald Trumpin presidentinvaalikampanjaan.

Butinan ”käsittelijä” oli Alexander Torshin, Putinin lähipiiriin kuuluva Venäjän keskuspankin entinen johtaja. Tilanne on Torshinin kannalta niin nolo, että hän painunut maanalle. Torshin ohjaili rahavirtoja kulloinkin korruptoitavaan kohteeseen.

Venäläisten korruptoimaan rukousaamiaiseen osallistuneista suomalaisista erityisesti Huhtasaari on ollut erityisen suopea korruptiolle. Toistuvasti Huhtasaari on ylistänyt Donald Trumpia, joka päivä päivältä näyttää olevan venäläisten agentti. Putinin totalitarismi on Huhtasaarelle se kaikkein paras hallitusmuoto.

Olisi hienoa, jos Muellerin tutkimuksissa kiinnitettäisiin huomiota myös muihin rukousaamiaiselle osallistuneisiin ulkomaalaisiin kuin venäläisiin. Kansainvälisessä politiikassa Laura Huhtasaari on pelkkä mitättömyys, mutta suomalaisten kannalta olisi tarpeellista tietää, onko myös hän venäläisten korruptoima.

Raw Storyn jutun voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti