sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Harkimo liian korruptoitunut Kokoomukselle


Viime viikkoina ovat iltapäivälehdet raportoineet Jokerien yli 50 miljoonan euron summaan kohoavista tappioista. Siinä on ollut Jokerien toimitusjohtajalla selittämistä. Taustapiruna vaikuttava Harry Harkimo on työntänyt toimitusjohtajan bussin alle peittääkseen oman rikollisen korruptionsa. Harkimo huseeraa pakotteiden alaisena olevien liikemiesten kanssa ja siitä voi vetää johtopäätöksen, että kaikki osapuolet pyrkivät vain kiertämään Venäjän vastaisia pakotteita. En olisi lainkaan yllättynyt, jos Harkimo olisi Rotenbergien ja Timoshenkon bulvaani.

Harkimo on vain yksi esimerkki korruptoituneesta liikemiehestä. Korruptio leviää politiikkaan aina ja takuuvarmasti, kun liikemies ryhtyy poliitikoksi. Esimerkkejä riittää aina Berlusconista Trumpiin ja vähemmän näkyviin liikemiehiin. Kun on seurannut ”harkimoiden” globaalia korruptiota, niin sanasta ”liikemies” on tullut synonyymi sanalle ”rikollinen”.

Harkimon korruptio on jopa liikaa Kokoomukselle. Kun Harkimo ei esimerkillisestä korruptiosta huolimatta saanutkaan hänelle luvattua ministerinpestiä, niin Harkimo otti hatkat koko puolueesta. Kokoomuksen puoluepamppujen hälytyskellot kilisivät Code Red –tasolla kun Harkimon korruptiota alettiin penkoa. Kokoomuksen imagotappiot ovat muutenkin merkittävät, joten yhtään ”harkimoa” Kokoomus ei tarvinnut.

Harkimolla on käänteinen Midaksen kosketus: kaikki mihin Harkimo koskee, menee paskaksi.

Aamulehden verkkoversio listasi 28.4.2018 Harkimon katastrofaalisia epäonnistumisia. Aina palaa jonkun muut rahat Harkimon korruption takia.

1.  Hartwall Areenan kauppoja puitiin oikeudessa asti. Tämä oli harvinainen voitto Harkimolle Sanoma Oy:ta vastaan. Halli päätyi venäläisille ja on sen jälkeen ollut osa pakotteiden kiertämistä ja muuta venäläisten rikollisuuteen viittaavaa kähmintää aina rahanpesuun asti.

2.  Harkimo tunaroi jalkapalloseura FC Jokerit mittaviin tappioihin. Seura lopetti toimintansa ja taas kerran Harkimo onnistui polttamaan muiden rahat oman korruptoitumisensa takia.

3. Hampurin monitoimihalli kaatui sekin SanomaWSOY:n syliin, kun hallin rahoittajille kävi selväksi Harkimon korruptio. Rahaa piti sataa taivaalta viemällä Jokerit pörssiin, mutta Harkimo tunaroi senkin. Taas muut pelastivat Harkimon, eikä heppua edes hävettänyt.

4. Myös muut rakennushankkeet ovat kaatuneet tyypillisenä esimerkkinä Sipoonranta. Taloudellisten tappioiden edessä Harkimo läpeensä korruptoituneena liikemiehenä poltti muiden rahat ja myi osuutensa Skanskalle, jotta omat rahat eivät olisi palaneet. Niitä rahoja Harkimolla ei edes ollut.

Samoin kävi Hankoon suunnitellulle talo- ja hotellihankkeelle. Taloudellisten realiteettien edessä Harkimo yritti pelastaa nahkansa onnistuneesti myymällä täysin kuralla olleen hankkeen yritykselle, joka kaksi vuotta myöhemmin teki konkurssin.

5. Harkimo on tunaroinut urheilumanageroinninkin saralla. Jokaisen, jonka managerina Harkimo on ollut, ura on kääntynyt laskuun; toisinaan jopa syöksykierteeseen.

6. Muut vituksi menneet hankkeet: a) Sport FM- radiokanava, b) Anna-käteisautomaattiketju, c) urheilu- ja tapahtuma-alan yritys Starsquad ja moni muut.

Aamulehden juttu päättyy seuraavasti: Kauppalehti tilasi vuonna 2010 analyysiyhtiö Balance Consultingilta selvityksen Harkimon bisnerimperiumista. Jutun otsikko oli : Harkimon elämäntyö: Rapakuntoinen yritysryväs.

Harkimo on läpeensä korruptoitunut konna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti