sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Uskonnollinen oikeisto vyörytti USA:n armeijan



Tässä blogissa on viime viikkoina tarkasteltu kuinka Amerikan uskonnollinen oikeisto on vyöryttänyt demokraattisia instituutioita tekemällä niistä kristofasistisia panssarinyrkkejä. Arneija ei ole demokraattinen, mutta republikaaninen uskonnollinen oikeisto on soluttautunut sinnekin.

Center for Inquiryn toimeksiannosta James E. Farco tutki uskonnollisen oikeiston soluttautumista Yhdysvaltain armeijaan. Seuraavassa poimintoja hänen havainnoistaan.

1. Uskonnollinen oikeisto alkoi vyöryttää armeijaa 911-tapahtumien jälkeen, eikä sitä ole saatu pysäytettyä.

2. Uskonnollinen kiihkomielinen saarnaaminen ja manipulointi ovat lisääntyneet. Erityisesti ulkomaanpalveluksessa olevat upseerit ovat olleet uskonnollisen oikeiston värväämisen kohteina ja vielä onnistuneesti.

3. Monet upseerit ovat alkaneet puolustaa toimintaansa ulkomailla kristillisistä herätyskokouksista tutulla retoriikalla.

4. Upseerit ovat sallineet armeijaan muodostettavan uskonnollisia lahkoja.

5. Onnistuneesti uskonnollisen oikeiston värväämät upseerit pyrkivät tuhoamaan institutionaaliseen neutraliteettiin pyrkivät upseerit.

6. Puolustusministeriö on jättänyt puuttumatta armeijassa tapahtuvaan uskonnolliseen kiihkoiluun, vaikka valitukset ovat lisääntyneet.

7. Armeijan palveluksessa olevat, jotka ovat valittaneet uskonnollisesta kiihkoilusta, on siirretty muihin tehtäviin tai joutuneet rangaistusmenettelyn kohteeksi.

8. Vaikka vain kaksi kolmasosaa armeijan palveluksessa olevista identifioi itsensä kristityiksi, armeijan palveluksessa olevista ”hengellisistä johtajista” (esim. sotilaspapeista) 98 prosenttia on kristittyjä.

9. George W. Bushin aikana Irakin sodassa upseerit käyttivät sitaatteja Raamatusta taisteluraporteissaan.

10. Ydinaseista vastaavat upseerit ovat ehdollistettu puolustamaan ydinaseiden käyttöä kristillisellä retoriikalla.

11. Psyykkisistä vaikeuksista kärsiville sotilaille on enimmäkseen tarjolla ”kristillistä terapiaa” relevantin avun sijasta.

12. Armeija on asettanut eräät uskonnollista oikeistoa lähellä olevat järjestöt etuoikeutettuun asemaan sen suhteen miten eri järjestöt pääsevät ”evankelioimaan” sotilaita.

13. Uskonnolliset lähetystyöhön keskittyneet järjestöt ovat käyttäneet armeijan resursseja Irakissa ja Afganistanissa levittääkseen Raamattuja alueella.

14. Uskonnollisen oikeiston ajama moralismi on vaarantanut sotilasoperaatio ja mahdollistanut sotarikokset.

Center for Inquiryn lisäksi lehdistöstä erittäin luotettava Newsweek raportoi samansuuntaisia tuloksia 22.5.2017.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti