torstai 7. joulukuuta 2017

Enemmistö amerikkalaisnuorista haluaa kolmannen puolueen



NBC.n teettämän tutkimuksen mukaan amerikkalaisista nuorista 71 prosenttia haluaa Yhdysvaltoihin kolmannen puolueen.

Samasta tutkimuksesta selviää, että 65 prosenttia nuorista sanoo, että kumpikaan valtapuolue, ei demokraatit eivätkä republikaanit, edusta mitään sellaista mihin he voisivat samaistua.

Paradoksaalisesti näiden nuorten suosikkipoliitikko on yli 70-vuotiasa Bernie Sanders, joka pyrki demokraattien presidenttiehdokkaaksi itsenäisenä ehdokkaana, mutta hävisi demokraattien esivaalit niukasti.

Enemmistö nuorista sanoi kannattavansa niitä asioita, joita Sanders ajoi. Sandersin näkemykset ovat linjassa eurooppalaisen sosialidemokratian kanssa. Sandersin ajama yhteiskuntamalli on hyvin lähellä suomalaista hyvinvointivaltiota.

Kolmannen puolueen kannatus on suunnilleen samoissa lukemissa kuin noiden samojen nuorten uskonnottomuus. Kaksi kolmasosaa amerikkalaisista nuorista sanoo, että he eivät ole uskonnollisia.

Vaikka Yhdysvallat on ajautumassa kiihtyvällä vauhdilla fasismiin ja vielä sen kristilliseen muotoon, kiitos republikaanien ja demokraattien yrityssiiven, on aika lohduttavaa, että nuoret äänestäjät, jotka ovat jo suurin yksittäinen ikäluokka, haluavat muutosta läpeensä korruptoituneeseen kaksipuoluejärjestelmään.

Kymmenen vuoden kuluttua, jos ennusteet pitävät paikkansa, Yhdysvallat on siirtynyt niin vasemmalle kuin mahdollista ilman kommunismia. Sitä ennen nyt vallassa olevat kristofasistit ovat saaneet aikaan niin paljon tuhoa aikaan, että USA:n absoluuttinen suurvalta-asema on mennyttä. Ehkä niin on jopa parempi.

Ross Perot oli 25 vuotta sitten presidenttiehdokkaana saaden enemmän ääniä kuin kukaan itsenäisenä ehdokkaana ollut ennen häntä tai hänen jälkeen. Perotin menestys kismitti sekä demokraatteja että republikaaneja, joten he vähitellen betonoivat vaalijärjestelmän sellaiseksi, että näiden kahden puolueen ulkopuolelta tulevan ehdokkaan mahdollisuudet lähenevät nollaa.

Ennen kuin nykyiset nuoret ovat vallassa, odotettavissa on vaikka mitä ikävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti