maanantai 11. joulukuuta 2017

Rasistinen kristitty pedofiili-misogyyni vai liberaali demokraatti?



Huomenna ratkaistaan profiloituuko USA:n republikaaninen puolue lopullisesti rasistiseksi pedofilia-puolueeksi ja valinnan tekevät alabamalaiset äänestäjät. Nämä ovat ehkä tärkeimmät täytevaalit vuosikymmeniin.

Huomenna tosiaan käydään Alabamassa oikeusministeriksi nimitetyltä Jeff Sessionionsilta vapaaksi jääneen senaattoripaikan täytevaalit.  Vastakkainen ovat republikaanien Roy Moore ja demokraattien Doug Jones.

Viimeisen parin kolmen viikon aikana uutisointia on hallinnut Roy Mooren kohdistuvat pedofilia-epäilyt. Moore on vuosikymmenten pituisen uransa aikansa syyllistynyt lukuisten naisten, yleensä vielä alaikäisten, ahdisteluun. Tilille näistä Moore tuskin saadaan, sillä tapausten syyteaika on umpeutunut kauan sitten. Mooren ehdokkuus on kuitenkin tyypillinen esimerkki siitä, kuinka alas republikaanien moraali on vajonnut. Mooren tapauksessa asia on erityisen silmiinpistävää, sillä republikaanien kristillisin oikea laita on elämöinyt erityisen korkealla ja esimerkillisellä moraalillaan, mutta heidän ehdokkaansa on kaikkea muuta kuin korkea kristillisen moraalin omaava; ei ainakaan sen tulkinnan mukaan joka kristillisestä moraalista ja kristillisistä hyveistä Euroopassa esitetään.

Ihan kuin pedofilia-epäilyissä ei olisi tarpeeksi, niin Moore on myös misogyyni rasisti, joka on saanut potkut peräti kahteen kertaan Alabaman osavaltion oikeusistuimesta. Tämä taitaa olla alabamalaisille tuomareille nykyään sääntö. Tuossa edellä mainittu nykyinen oikeusministeri, Jeff Sessions, on hänkin saanut potkut alabamalaisesta tuomioistuimesta ja jälleen peräti kahdesti. Tosin Alabamassa sellainen taidetaan katsoa meriitiksi.

Moore on esittänyt, että perhearvot (miten kummassa nämä kaikkein äärimmäiset uskonnollisen oikeiston edustajat aina vetoavatkin perhearvoihin?) olivat kunniassaan silloin, kun naisilla ei ollut äänioikeutta. Moore on kaiketi jopa ihan tosissaan, että naisilta tulisi evätä äänioikeus. Tässä Mooren näkemys on ristiriidassa perustuslain 19. lisäyksen kanssa. Tuo pykälähän kertoo, että äänioikeuteen ei sukupuoli vaikuta. Tosin julkisissa ulostuloissaan Moore on sanonut, että hän ottaa huomioon vain 10 ensimmäistä perustuslain lisäystä. Nuo kymmenen lisäystä taas tunnetaan nimellä Bill of Rights.

Koska Moore niin kovasti yrittää ratsastaa omalla ja monen muun republikaanin tulkinnalla perhearvoista, niin tämän valossa on oikeastaan aika johdonmukaista, että taannoin Moore sanoi perheiden olleen parhaimmillaan, silloin kun naiset olivat kotia hoitavia synnytyskoneita. Moore on mennyt jopa niin pitkälle mielipiteissään, etteivät naiset oikeastaan tee edes lukutaidolla yhtään mitään, elleivät nämä sitten opeta poikiaan kotiopetuksessa.

Edelleen perheet olivat vahvimmillaan silloin kun etelävaltioissa vallitsi orjuus ja tämän hän ulotti koskemaan myös mustien perheitä. Mistään näin häiriintyneestä ei tietenkään ole todennettavaa evidenssiä.

Mustilla ei Mooren mukaan tulisi olla äänioikeutta eikä juuri muitakaan oikeuksia, mutta Moore haluaakin palauttaa Alabaman ja nyt myös koko liittovaltion 40-luvulle – 1840-luvulle! Jälleen kerran Mooren näkemys on ristiriidassa perustuslain lisäysten kanssa.  Tällä kertaa 15. pykälän kanssa, jonka mukaan rotu ei ole äänioikeuteen vaikuttava tekijä. Tuo pykälä on saatettu voimaan jo sisällissodan jälkeen helmikuussa 1870, mutta pitkälle 1900-luvulle asti Alabamassa onnistuttiin kiertämään lakia.

Viime viikolla Donald Trump järjesti Pensacolassa Floridan puolella kampanjatilaisuuden Mooren tueksi. Trump ei mennyt Alabamaan, mutta Pensacola on vain parikymmentä mailia Alabaman rajalta ja kuuluu samaan mediamarkkina-alueeseen kuin Alabama. Kaikki mitä Moore on edustanut vuosikymmenten kuluessa, sopii myös Trumpiin ja suurimpaan osaan republikaanien oikeinta laitaa.

Tuossa em. kampanjatilaisuudessa Trump paljasti taas kerran paljon itsestään. Trump sanoi senaatin tarvitsevan Mooren kaltaisia miehiä(!), jotta vireillä olevat uudet verolait saadaan voimaan. Nuo laithan hyödyttävät juuri Trumpin kaltaisia rikkaita tehden kaikkien muiden elämästä alati kurjistuvaa.

Muista oikean laidan, erityisesti sen äärimmäisen oikean laidan, touhuajista erityisesti Steve Bannon on kampanjoinut Mooren valinnan puolesta.

Mooressa kiteytyy kaikki se, mikä Amerikan uskonnollisessa oikeistossa on vikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti