maanantai 4. joulukuuta 2017

Laura Huhtasaaren kuvitteelliset trollit ja Suomi 100



Iltalehden verkkosivuilla persujen kristofasistinen presidenttiehdokas, Laura Huhtasaari kitisee siitä, että EU trollaa häntä ja muita EU-skeptikoita sekä maahanmuuttokriitikoita. Kai sitä silläkin tavalla voi esittää taas yhden salaliittoteorian.

Väite sinällään on ihan pähkähullua, mutta hullut väitteet ovat linjassa Huhtasaaren edustaman nuoren-maan-kreationismin kanssa. Euroopan Unioni on instituutio, eikä sinällään trollaa yhtään ketään. Toki EU voisi palkata trolleja, mutta viime vuosina trollit ovat olleet lähinnä Venäjän erikoisalaa.

Kaikkien Huhtasaaren väitteiden asettaminen naurunalaiseksi ei ole trollaamista vaan yksi debatoimisen muoto. Kyllä kai se kyrsii Lauraa pahasti, että hänen juttunsa eivät oikein ota tulta, eivätkä saa kannatusta. Lauran huumoripläjäykset ovatkin pelkkää huumoria vailla reaalimaailman relevanssia.

Tuskin lienee sattuma, että Laura ajoitti nillityksensä Suomen 100-vuotisjuhlien yhteyteen. Huhtasaaren perusteeton väite siitä, että Euroopan Unioni olisi jollain tavoin samanlainen kuin Neuvostoliitto on pelkästään perusteeton väite. Tässäkin asiassa Laura esittää moneen kertaan debunkatun salaliittoteorian.

Laura haikailee jonkin ”normaalin Suomen” perään, mutta ei tietenkään kerro, mikä ja minkälainen tämä normaali Suomi olisi. Lauran ohjelman tuntien se olisi fasistinen sulkeutunut totalitaristinen Pohjolan kristillinen Saudi-Arabia. Tai jotain vielä pahempaa.

EU-jäsenyyden myötä Suomikin on vihdoin liittynyt läntisten sivistysmaiden joukkoon kauan kestäneestä impivaaralaisuudesta. Maailma muuttuu, eikä Laura halua pysyä muutoksessa mukana.

EU-jäsenyyden myötä Suomen suvereniteetti ei ole kadonnut mihinkään. Suomi vain osallistuu päätöksentekoon jossain muualla kuin perämetsissä. EU onkin parasta mitä Suomelle on tapahtunut viimeisen sadan vuoden aikana.

Laura on vittumaisen vastenmielinen fasisti, jonka paikka olisi jo historiankirjojen kellastuvilla lehdillä. Valitettavasti näitä ”huhtasaaria” elää vielä keskuudesamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti