tiistai 5. joulukuuta 2017

Pienimieliset kansallismieliset



Huomenna vietetään taas Suomen itsenäisyyspäivää, mutta tuosta päivästä on tullut ”isänmaallisten ja kansallismielisten” temmellyskenttä.

Nämä kansallismieliset ja isänmaalliset ovat niin pienimielisiä, ettei heidän kanssa leikitä. Tämäkös heitä vituttaa, sillä yrityksistä huolimatta heidän vittumaisen vastenmielinen agendansa ei ole saavuttanut isompaa suosiota.

Isänmaallisuudesta ja kansallismielisyydestä on tullut synonyymi kaiken sen kanssa, mikä noiden mölyapinoiden asiassa on pielessä. He idealisoivat jonkin menneen ajan, mutta tuota mennyttä aikaa ei ole edes koskaan ollut siinä muodossaan, mikä on heidän ideaalinsa. Paluu sellaiseen mitä ei ole edes ollut olemassa, on silkkaa idiotismia, mutta nämä kansallismieliset isänmaalliset ovat faktojen suhteen denialisteja ja suon heille oikein mielelläni idiotismin, kunhan harjoittavat idiotismia ihan keskenään oman lahkonsa ja kulttinsa parissa

Isänmaallisuudesta ja kansallismielisyydestä on tullut jo pelkkinä sanoina niin myrkyllisiä, ettei noita sanoja juuri käytä muut kuin paranoidiset oikean laidan suhaajat. Sanojen merkityssisällöt ovat jo lähtökohtaisesti tyhjiä tai situationaalisia. Mitään kattavia sanakirjamerkityksiä isänmaallisuus ja kansallismielisyys eivät sisällä.

Itsenäisyyspäivästä on tullut pelkästään erilaisten oikeistolaisten äärijärjestöjen performanssi.  Muut viettävät Itsenäisyyspäivää hillitymmin ja hyvä niin.

1 kommentti:

  1. Suomalaiset ovat olleet vähän unessa sen suhteen, että ovat antaneet näiden äärioikeistolaisten omia isänmaallisuuden jne. itselleen. Alman teko oli loistava sen suhteen, että otetaan symbolit takaisin.

    Mutta enemmän tässä jää miettimään sitä, miten isänmaallisuus, suomalaisuus jne. saataisiin enemmän tähän päivään ja vastaamaan ihan tavallisten suomalaisten ajatuksia?

    Näiden kulttuurinatsien myötä on pesiytynyt uutta sanastoa, joka ikävä kyllä on heidän annettu rauhassa sanoittaa. Joku antifasistinen joukko ei siihen riitä, eikä kykenekään koska heidän toimintatapansa tuntuu olevan aivan vastaava näiden kulttuurinatsien kanssa.

    VastaaPoista