perjantai 8. joulukuuta 2017

Trump ja republikaanit haluavat oman Gestapon ja SS:n



Donald Trump ja republikaanit havittelivat omaa urkinta-, sabotaasi- ja terroristijärjestöä, joka olisi ollut monta kertaluokkaa vaarallisempi kuin Nixonin aikaiset Pentagonin papereihin ja Watergateen sekaantuneet putkimiehet (plumbers).

Tarkoituksena oli luoda CIA ulkopuolelle järjestö, joka ei olisi ollut laillisuusvalvonnan piirissä. CIA:n toiminta noin periaatteessa on kongressin valvonnassa ja sen toimintaa säätelevät suuri joukko erilaisia lakeja. Nyt vireillä olleen organisaation laillisuusvalvonnasta ei olisi vastannut kukaan, koska valvontaa ei olisi ollut.

Järjestön puuhamiehet ajattelivat, että ”deep state” on jollakin tavoin Donald Trumpin vihollinen, kun se ei suostu kaikkiin Trumpin ja republikaanien oikkuihin. Deep statelle ei ole oikein hyvää suomennosta, mutta se tarkoittaa pääpiirteissään valtionhallinnon eri rakenteissa toimivia virkamiehiä ja – naisia, jotka työskentelevät julkisessa ei-poliittisessa virassa. Tätä salaliittoteoriaa ovat republikaanit nyt viljelleet pitkään, mutta näyttöä ei ole löytynyt.

Uusi järjestö olisi harrastanut vakoilua, salamurhia, sotilasoperaatioita, mutta myös sisäpoliittisesti Trumpin ja republikaanien vastustajien sabotointia ja vangitsemisia ilman perusteita. Tämä ei tietenkään ole laillista, mutta republikaanithan eivät nykyään ota mitään lakeja tosissaan vaan ovat lakien ylä- ja ulkopuolella.

Hankkeen puuhamiehinä häärivät 80-luvulla Iran-Contra-skandaalissa ryvettynyt Oliver North ja 2000-luvun palkkasotilas-järjestön (Blackwater) johtaja Eric Prince. Asia tuli julkiseksi Trumpin ja republikaanien aiheuttaman Venäjä-tutkinnan ohessa, sillä Eric Prince on yksi tutkinnan kohteista.

Kymmenen vuotta sitten Irakin sodan tiimellyksessä Blackwater ja Prince siinä sivussa saivat paljon huomiota siitä, että he ”sopimussotilaina” olivat syyllistyneet Irakissa sotarikoksiin. Asia oli jo pitkälti unohtunut, mutta nyt se taas ponnahti pintaan.

Uransa aikana kristofasistinen panssarinyrkki, Eric Prince, on syyllistynyt niin moneen epäeettiseen ja laittomaan menettelyyn, että jonkin muun hallinnon aikana hänet olisi jo tuomittu vankeuteen, mutta Trumpille ja republikaaneille kaikki Princen tekemiset ovat olleet aivan mahtavia.

Tilannetta pahentaa se, että Eric Princen sisko, Betty DeVos toimii nykyisessä hallinnossa opetusministerinä. DeVosin agendana on ajaa julkinen koulutus alas ja korvata se yksityisillä, mutta valtion rahoittamilla oppilaitoksilla, joissa opetussuunnitelmat laaditaan niiden kaikkein jyrkimpien kristillisten dogmien mukaan. Koulutuksesta tulisi myös etuoikeus, johon köyhien perheiden lapsilla ei olisi varaa ja mahdollisuuksia.

Toistaiseksi Prince masinoima Trumpin oma Gestapo ei ole toteutunut, mutta eiväthän republikaanit koskaan luovuta, jos kyse on minkä tahansa epäeettisen menettelytavan saattamisesta vallitsevaksi normiksi. Siskonsa on onnistunut Ericiä paljon paremmin, sillä julkinen koulutus on henkitoreissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti