maanantai 4. tammikuuta 2016

TV7:n toimitusjohtajan uudenvuodenpuhe



En taaskaan pystynyt katsomaan TV7:n toimitusjohtajan, Matti Ojareksen, uudenvuodenpuhetta hymyilemättä. Vuosi sitten heppu houri jotain enkeleistä Suomen itärajalla. Tämänkertaisen puhe referaatti on yksi lause: Pariisin terroristi-iskut olivat Jumalan tekosia.

Ojares voisi aloittaa väitteensä perustelun esittämällä ontologisen todistuksen jumalastaan. Tämän jälkeen Ojares voisi selvittää sen, miten henkiolennolla on yhtään mitään kognitiivisia prosesseja, koska kaikki ko. prosessit ovat sidottuja aivojen toimintaan eli materiaan.

Tämän jälkeen Ojares saa kertoa, mikä on täsmällinen mekanismi, jolla ei-materiaalinen henkiolento vaikuttaa materiaaliseen universumiin. Jos tuo Ojareksen jumala on kaikkialla, niin hänen jumalansa on materiaalinen ja täten ko. jumalasta voidaan tehdä havaintoa.

Jos Ojareksen jumalan on taas ajan ja tilan ulkopuolella, niin tuo jumala on ei-missään, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että tuo jumala on ei-olemassaoleva.

No annetaan nyt Ojarekselle vähän siimaa: pelkkä ”rautalankamallikin” riittää, jotta hepun argumenttien pätevyyttä voidaan tutkia reaalimaailmassa. Toistaiseksi Ojareksen jutut ovat ihan hatusta ja hihasta vedettyjä. Tämän taitaa Ojares itsekin tietää.

Ojares yritti esittää puheensa vakavalla naamalla siinä onnistuen. Katsojalla olikin jo pokassa pitelemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti