lauantai 2. tammikuuta 2016

Patmoksen pääjehun Uusivuosi



Patmoksen pääjehu, Leo Meller, pyrkii uusimmassa blogikirjoituksessaan kasvattamaan pelkokerrointa. Tuolla höppänällä on kuulemaa kuuma linja suoraan taivaaseen. Tällaisia väitteitä sieltä sitten tuli:

Vuonna 2016 Suomen kristityt joutuvat vainottaviksi.  Kenties ei vielä sellaissa muodoissa, joissa meihin käydään käsiksi ja kärsimme fyysisesti.  Muitakin tapoja on.  Kirjoitellaan tästä uudestaan, jos Herra viipyy ja suo meidän elää vuoden 2016 lopulla. 

Tuon sanomansa Leo on kyllä omaksunut amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston pelkovaikeroinnista. Pelko on kaiketi aina ollut uskonnollisen uskon moottori. Asiat menevät aina muka päin vittua, vaikka maailma on paljon parempi paikka kuin kertaakaan maailmanhistoriassa. Paskamaisia juttuja tosin tapahtuu, mutta niille ihmiset voivat tehdä jotain; tosin kuin Leo maaginen taivasheppu.

Miten Leo perustelee kristittyjen vainon vuonna 2016? Väitettä ei tietenkään perustella. Eihän Leo muutenkaan peruste väitteitään, koska ne tulevat kuumaa linjaa pitkin suoraan Jumalalta. Minä taas profetoin, että Leo saa tänäkin vuonna ylläpitää hölmöjä uskomuksiaan. Kukaan ei tule kieltämään Leo uskomasta maagiseen taivasheppuun. Jatka Leo vaan samaan malliin, niin ehkä vihdoinkin uskosta tulee Suomessa täysin irrelevantti ilmiö.

Ilmeisesti Leo hekumoi ajatuksella, että kristittyihin käytäisiin käsiksi. Kuka viitsii vaivautua? Tai ehkä jonkun tärähtäneen yksilön pitäisi, jotta Leo voisi tuntea itsensä tärkeäksi, kun edes kerran yksi yksittäinen profetia osuisi oikeaan, mutta lopulta sekin olisi silkkaa sattumaa.

Taitavat nämä fundamentalistiuskovat saada taivaspisteitä siitä, että heitä vainottaisiin. Muutenkin näillä leomellereillä on aika kilahtanut tarve uhriutua sen sijaan, että tekisivät jotain hyvää edistämällä yhteistä hyvää. Taikausko vain on niin sitkeää, että edistys on näille mellereille ja kumppaneille suoraan saatanasta.

Katsotaan jos olemme Leon kanssa vielä loppuvuodesta hengissä, minkälaisen vainon kohteeksi Leo ja kumppanit ovat joutuneet. Veikkaanpa, että loppuvuodesta Leo joutuu keksimään jonkin tekaistun vainon, jotta säilyttäisi julkisivunsa taikauskoisten ihmisten varteenotettavana profeettana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti